Banner Before Header

Tuhannet unkarilaiset kokoontuivat osoittamaan mieltä Päivi Räsäsen puolesta

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) kertoi tänään Twitterissä, että yli 3000 unkarilaista on osoittanut mieltä hänen puolestaan Unkarissa. Mielenosoitus tapahtui sunnuntaina iltapäivällä Budapestissa Suomen suurlähetystön edessä.

Mielenosoittajat osoittivat tukensa Räsäselle, jonka rikossyytteitä puidaan maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteet koskevat Räsäsen julkisuudessa esittämiä homoseksuaaleja käsitteleviä puheita ja sosiaalisen median päivityksiä.

Suomen Unkarin-suurlähettilään Markku Virrin mukaan mielenosoittajien viesti oli se, että heidän mielestään Räsäsen oikeudenkäynti on esimerkki ihmisoikeuksien loukkaamisesta.

– Mielenosoittajien mukaan Räsäsen oikeudenkäynnissä on kyse uskonnollisesta vainosta ja häirinnästä, jollaista ei saisi tapahtua. Heidän viestinsä mukaan kyseessä on ongelma, joka ei koske ainoastaan Suomea, vaan laajemminkin Eurooppaa, Virri kertoo.

Virrin mukaan mielenosoitus sujui rauhallisissa merkeissä.

– Mielenosoitus kesti noin puolitoista tuntia. Mielenosoittajat rakensivat Suomen suurlähetystön eteen lavan, jossa he pitivät puheita ja musiikkiesityksiä.

Kristillisdemokraattien entistä puheenjohtajaa ja ex-sisäministeriä Räsästä syytetään kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syytteet koskevat muun muassa Räsäsen vanhaa pamflettia Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi, jossa Räsänen kuvaili homoseksuaalisuutta muun muassa psykoseksuaalisen kehityksen häiriöksi.

Syytteet liittyvät myös Räsäsen Pride-tapahtumaa koskevaan twiittiin, jossa Räsänen oli tuonut syyttäjän näkemyksen mukaan esiin homoja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.

Maanantaina järjestettävässä oikeudenkäynnissä käsitellään myös Räsäsen esiintymistä Ruben Stillerin radio-ohjelmassa.

Syyttäjä vaatii Räsäselle 120 päiväsakon suuruista rangaistusta. Räsänen on kiistänyt syyllistyneensä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Asianosaiset antavat loppulausuntonsa maanantaina oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa.

Source Link is.fi