Tukholman maratonilla sattui nolo moka – lehdeltä täystyrmäys: ”Skandaali”

Tukholman maratonin kärkijuoksijat juoksivat lauantaina väärälle reitille ja joutuivat kääntymään ympäri. Kömmähdyksestä huolimatta Felix Kirwa ja Merhawi Kesete onnistuivat nousemaan kilpailun kärkikaksikoksi.

Kenialainen Kirwa voitti 37 sekunnin erolla eritrealaiseen Keseteen ja puolentoista minuutin erolla kenialaiseen John Langatiin.

Virheen vuoksi Kirwa ei rikkonut rataennätystä. Hän teki kilpailun kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan ajan 2.11.08.

–  Olen erittäin iloinen voitosta, mutta tämän takia en päässyt ennätykseen, Kirwa sanoi Ruotsin TV4:n haastattelussa.

Kirwa, Kesete ja kolmas juoksija eksyivät reitiltä, koska järjestäjät ohjasivat heidät väärään suuntaan. Erheen vuoksi he menettivät noin kaksi minuuttia, sillä heidän oli pakko kääntyä noin 300 metrin jälkeen.

Tukholman maratonin kilpailunjohtaja David Fridell sanoi TV4:lle, että moottoripoliisien oli määrä ohjata kilpailijat oikealle reitille neulansilmämutkan jälkeen. Poliisit kuitenkin johdattivat juoksijat epähuomiossa väärään suuntaan.

Expressen kuvailee järjestäjien sekaannusta ”suureksi skandaaliksi”.

– Tämä oli uskomattoman surullista. Juoksijat olivat matkalla reittiennätykseen, ja sitten käy näin. Erittäin valitettavaa, asiantuntija Lennart Julin synkisteli TV4:llä Expressenin mukaan.

Aftonbladetin mukaan maratonin järjestäjät antoivat Kirwalle 5 000 dollarin ennätysbonuksen, koska ennätysyritys tuhraantui kisaorganisaation omaan mokaan.