Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3ab6d8e95e38a630dbb5513f9528f42d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuleva ympäristöministeri Emma Kari Glasgow’n ilmastokokouksen sovusta: ”Ei pidä pelkästään heittää tuhkaa päälleen” – Uutisalue

Tuleva ympäristöministeri Emma Kari Glasgow’n ilmastokokouksen sovusta: ”Ei pidä pelkästään heittää tuhkaa päälleen”

Vihreiden kansanedustaja, tuleva ympäristöministeri Emma Kari pitää Glasgow’n viikonloppuna päättyneen ilmastokokouksen lopputulosta osittain odotuksia parempana.

Ylen aamussa maanantaina vieraillut Kari muistutti, että ilmastokokoukset päättyvät usein pettymykseen, mutta kokouksissa tapahtuu silti edistystä.

– Ei pidä pelkästään heittää tuhkaa päälleen. Yli 150 maata teki uusia ilmastositoumuksia ja aikoo päivittää päästövähennystavoitteitaan. Kyllä se on jotain, mutta ei tarpeeksi, Kari sanoi.

Kari sanoo, että ei ole vain yhtä kokousta, jonka jälkeen voidaan heittää hanskat tiskiin ja todeta, että ”okei, tämä oli tässä, homma hoidettu.”

Kari kuitenkin painottaa, että samaan aikaan tilanne on yhä se, että maailma on sellaisessa kohdassa ilmastokriisiä, jossa ilmastotoimissa pitäisi mennä paljon enemmän eteenpäin kuin tällä hetkellä.

Kari huomauttaa, että ilmastokriisin torjuminen tapahtuu koko ajan kaikilla tasoilla, kuten kunnissa, yrityksissä ja valtioissa.

– Tämän takia on tärkeää pitää Suomessakin kiinni siitä, että meidän politiikkaamme on 1,5 asteen lämpenemisen tiellä.

Glasgow’ssa sovituilla linjauksilla maapallon lämpeneminen arvioidaan rajoittuvat 2,4 asteeseen, mikä on huomattavasti enemmän kuin mihin Pariisin ilmastosopimuksessa on sitouduttu.

Kari aloittaa ympäristöministerinä perjantaina, kun vihreät kierrättää ministerinpaikkojaan puheenjohtaja Maria Ohisalon vanhempainvapaan ajan. Kari ottaa myös Ohisalon paikan hallituksen viisikossa.

Lue myös:

Glasgow’n ilmastoneuvotteluissa löydettiin sopu – listasimme viisi tärkeää päätöstä ja eniten kitkaa neuvotteluissa aiheuttaneet kysymykset

Ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkonen Ylelle: ”Olisimme tarvinneet enemmän kunnianhimoa”

Ilmastosovun vesittyminen harmittaa nuorisopoliitikkoja – Perussuomalainen nuoriso katsoo Suomen tekevän jo liikaa ilmaston hyväksi

Source Link yle.fi