Tulikuuman Carolinan voittokulku jatkuu NHL:ssä – Ville Husso jätti Ovetshkinin nuolemaan näppejään

Pisteprosenteissa mitattuna NHL:n tämän hetken selvä ykkösjoukkue on Carolina Hurricanes (76,6).

Kauden 32 ottelustaan 24 voittanut Carolina venytti perjantain kierroksella voittoputkensa viiden pelin mittaiseksi, kun se kukisti kotijäällään Calgaryn 6–3.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän puolivälissä, jossa Carolina karkasi vajaan viiden minuutin sisään iskemillään kolmella maalilla turvalliseen 4–1-johtoon.

Joukkueen tehomiehet olivat kaksi maalia tykittänyt Andrei Svetshnikov ja tehot 1+2 kirjannut puolustaja Brady Skjei.

Koko Carolinan suomalaiskolmikko Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi nappasi yhden syöttöpisteen mieheen.

NHL:n sarjataulukossa Carolina nousi nyt toiselle sijalle vain kaksi pistettä neljä peliä enemmän pelanneen Tampa Bayn perään.

Lauantain kierroksella Carolinalla on kotijäällään edessä todellinen huippuottelu, kun vieraaksi saapuu tasapisteissä oleva Florida Panthers. Ottelussa kohtaavat myös suomalaiset ykkössentterit.

Husso palasi väkevänä

Loukkaantumisen vuoksi tovin sivussa ollut Ville Husso pelasi St. Louisin maalilla ensimmäisen ottelunsa kuukauteen.

Husso jatkoi siitä, mihin ennen loukkaantumistaan jäi. 26 kertaa torjunut suomalaisvahti loisti ottelun kakkostähtenä, kun Blues rökitti kotonaan Washingtonin 5–1.

Ottelun parhaana palkittiin tehot 2+1 tehnyt Pavel Butshnevits.

Husso jätti kiikaritehoille Capitalsin ykköspyssyn Aleksandr Ovetshkinin, joka oli muun muassa ylivoimalla jäällä kuusi minuuttia ja laukoi kolmesti kohti maalia.

– Oli kiva saada heti alkuun torjuntoja. Yhden ison torjunnan jälkeen tuntui, että olin pelissä sisällä. Joskus on vaikeaa, kun ei ole pelannut kuukauteen, mutta onneksi sain tehtyä ne torjunnat. Sitten jätkät tekivät pari maalia. Tämä oli meiltä hyvä peli ja iso voitto, Husso sanoi.

Ville Husso palasi kovassa iskussa.

Perjantain NHL-kierros

Carolina Hurricanes–Calgary Flames 6–3 (1–1, 3–1, 2–1) Ca: Sebastian Aho 0+1, Teuvo Teräväinen 0+1, Jesperi Kotkaniemi 0+1

St. Louis Blues–Washington Capitals 5–1 (1–1, 3–0, 1–0) S: Ville Husso 26/27 torj.