Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b6faf4f43497c882b6db2b25a8755c0c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tulli estänyt kalastustutkia, kuorma-auton nuppeja ja matkapuhelimia matkaamasta Venäjälle – Uutisalue

Tulli estänyt kalastustutkia, kuorma-auton nuppeja ja matkapuhelimia matkaamasta Venäjälle

Euroopan unioni (EU) on määrännyt Venäjälle laajoja tuonti- ja vientipakotteita, joita Tulli osaltaan valvoo.

Maalis–toukokuussa Tulli pysäytti erityisesti tietotekniikkaa, kuten tietokoneita, kovalevyjä, servereitä, ja muuta elektroniikkaa, merenkulkuun ja veneilyyn liittyviä tarvikkeita ja veneitä sekä optisia laitteita. Myös kuorma-auton vetopäitä ja laitteiden varaosia oli pakotteiden alaisissa kuljetuksissa, Tulli kertoo tiedotteessaan.

Heinä-elokuussa pakotteiden alaisissa kuljetuksissa oli erityisesti tietokoneita, matkapuhelimia ja muuta elektroniikkaa. Myös esimerkiksi kalastustutkia ja droneja pysäytettiin.

– EU:n Venäjälle asettamiin pakotteisiin liittyen tulli-ilmoitusten kautta käsittelyyn on noussut yli 16 000 tapausta, joista lähes tuhanteen olemme tehneet kohdennetun tarkastuksen, Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit kertoo tiedotteessa.

Tulli kertoo aloittaneensa vajaat 250 esiselvitystä EU-pakotteiden alaisista kuljetuksista. Näistä esitutkintaan on edennyt noin 120 tapausta.

Source Link is.fi