Banner Before Header

Tuomio: Turun terroristi­murhaaja syyllistyi väki­valtaisuuksiin vankilassa

Turun terroristimurhaaja Abderrahman Bouanane syyllistyi väkivaltaisuuksiin Turun psykiatrisessa vankisairaalassa lokakuussa 2020. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi marokkolaismiehen 5 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

27-vuotiaan Bouananen syyksi luettiin kaksi virkamiehen väkivaltaista vastustamista. Syyte yhdestä virkamiehen vastustamisesta kaatui.

Bouanane puri vartijaa sormeen, kun häntä pakkolääkittiin Turun psykiatrisessa vankisairaalassa. Vartija sai verta vuotavan haavan, kipu ja särky kesti muutamia viikkoja.

– Hän puri erittäin voimakkaasti. Onneksi hänellä oli hampaat pitkittäin sormeen nähden, vartija sanoi.

Hän arveli, että sormi olisi mennyt poikki, jos hampaat olisivat olleet poikittain.

Tämän lisäksi Bouanane potkaisi toista vartijaa nivusten alueelle, kun häntä oltiin palauttamassa ulkoilusta selliin.

Syyttäjä vaati Bouananelle rangaistusta myös siitä, kun tämä olisi kääntynyt yllättäen ja hyökkäävällä tavalla yhtä vartijaa kohtaan. Vartijat ottivat Bouananen kiinni, ja veivät hänet takaisin selliinsä. Oikeuden mukaan varsinaista väkivallalla uhkaamista ei kuitenkaan tapahtunut, ja syyte kaatui.

Puremalleen vartijalle Bouanane joutuu maksamaan 500 euron kipu- ja kärsimyskorvaukset, toiselle vartijalle hän joutuu maksamaan 300 euron korvaukset. Käräjäoikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Bouanane istuu vankilassa elinkautista vankeustuomiota terrorismirikoksista. Bouanane hyökkäsi puukon kanssa ihmisten kimppuun Turun keskustassa kesällä 2017.

Hän murhasi kaksi ihmistä ja haavoitti kahdeksaa. Bouanane tuomittiin terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhan yrityksistä.

Source Link is.fi