Banner Before Header

Tuore ennuste: Tällaisessa säässä kesälomia vietetään

Sää on Suomessa hieman keskimääräistä lämpimämpi ja sateisempi heinä-syyskuussa, selviää Forecan pitkästä sääennusteesta.

Lämpötilaero tavanomaiseen verrattuna on 0–0,5 astetta. Paikoin on hieman tavanomaista sateisempaa tai sademäärät ovat tavanomaisia.

Kesäsäähän mahtuu kuitenkin erilaisia jaksoja, sillä Suomen sää on perinteisesti vaihtelevaa.

– Kuukausikohtaisessa tarkastelussa ennuste näyttää Suomeen keskilämpötilaltaan melko tavanomaista heinäkuuta, elo- ja syyskuussa puolestaan olisi tavanomaista lämpimämpää, Joanna Rinne kertoo Forecan sääblogissa.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF julkaisi 5. kesäkuuta ennusteen heinä–syyskuun jaksolle.

Ilmatieteen laitoksen kuukausiennusteessa, joka ulottuu 3. heinäkuuta asti arvioidaan, että juhannusviikolla on maan etelä- ja keskiosassa tavanomaista sateisempaa.

Helle koettelee Etelä-Eurooppaa.

Pohjois– ja Keski-Eurooppaan ennuste lupaa heinä-syyskuussa 0–1 astetta tavanomaista lämpimämpää. Etelä-Euroopassa laajoilla alueilla 0,5–2 astetta keskimääräistä lämpimämpää.

Eteläisessä Euroopassa kolmen kuukauden jakso on myös selvästi tavallista vähäsateisempi.

– Normaalioloissakin Välimeren seudun kesät ovat kuumia ja kuivia, mutta ennusteen mukaan Etelä-Euroopan kesä on tavanomaistakin kuumempi ja kuivempi. Sekä kuumuuteen että veden puutteeseen liittyviä ongelmia on odotettavissa siellä tänä kesänä, Joanna Rinne sanoo.

Source Link is.fi