Turun kuolonkolarin paikka täyttyi kynttilöistä – mukana koskettava tervehdys

Turku

Kolme nuorta seisoo kädet taskuissa kynttilöiden äärellä. Ilmeet ovat vakavia. Sitten he nousevat autoonsa ja lähtevät. Vaikka on koulujen päättäjäislauantai, ei nuorten olemuksessa näy tippaakaan juhlamieltä.

Kaikissa kodeissa tämä päivä ei ole juhlapäivä. Erityisesti kahden perheen tuska on tällä hetkellä täysin käsittämätön. Perjantaina tällä paikalla tapahtui liikenne­onnettomuus, joka vaati kahden nuoren hengen. Kuljettaja oli menettänyt kaarteessa auton hallinnan, auton peräosa oli lähtenyt luisuun ja auto oli törmännyt vastaan tulleen täysperävaunullisen yhdistelmäajoneuvon keulaan.

Autossa takapenkillä istunut vuonna 2005 syntynyt nuori nainen ja tavaratilassa matkustanut 2005 syntynyt nuori mies kuolivat onnettomuuspaikalla Aerotiellä. Autoa kuljetti 2004 syntynyt henkilö. Poliisin mukaan kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Turun lentokentän naapurissa sijaitseva Aerotie on nuorison suosiossa. Siitä kertovat jäljet asfaltissa lähes koko tien matkalta. Alueella ei ole asutusta, ja tienpätkä on juuri sopivan mittainen kiihdyttelyyn ja sudittamiseen.

Kynttilöiden äärelle pysähtyy koiransa kanssa lähellä onnettomuuspaikkaa asuva nainen.

– Kävelin tässä eilen vain muutama tunti ennen onnettomuutta, nainen sanoo.

– Nuoriso ajaa täällä paljon. He eivät ole menossa minnekään, viettävät vain aikaansa.

Hänellä ei ole tiedossa, että alueella olisi aiemmin ollut vaaratilanteita. Se on oikeastaan ihme. Tien varrella sijaitsee kuljetusfirman terminaali, josta lähtee ja jonne tulee rekkoja jatkuvasti.

– Rekka oli varmaankin tulossa sieltä. Ne nuoret eivät ehkä osanneet ottaa huomioon, että tällä tiellä liikkuu myös rekkoja, nainen sanoo.

Paikalle on päivän aikana tuotu kymmeniä lyhtyjä ja kukkakimppuja. Liekit lepattavat autosta jääneen romun vierellä.

Sydämin koristelussa lyhdyssä on viesti henkilölle, jolle perjantain ajelu oli viimeinen.

– Lepää rauhassa, sisko, siinä sanotaan.

Source Link is.fi