Banner Before Header

Turun lukiot siirtyvät etä­opetukseen – ei liity koronaan

Turun lukiot joudutaan siirtämään etäopetukseen. Syynä on JHL:n lakko, joka vaikuttaa siivouspalveluihin kouluissa. Kouluja ei pystytä lakon takia siivoamaan samoin kuin normaalitilanteessa, tiedottaa Turun kaupunki.

Arkean käytössä oleva siivousresurssi kohdistetaan peruskoulujen tärkeimpien siivoustehtävien hoitamiseen.

Turun lukiot siirtyvät etäopetukseen maanantaina, ja etäopetusjakso jatkuu myös tiistaina ja keskiviikkona. Koeviikko järjestetään lukiossa torstaista alkaen. Lukioiden siivous hoidetaan kuntoon torstaihin mennessä.

Ammatti-instituutti jatkaa hybridimallissa ensi viikon. Peruskoulut ja päiväkodit pyrkivät jatkamaan mahdollisimman normaalisti ensi viikolla. Ruokapalveluita ja siivousta pyritään keskittämään näihin yksiköihin.

Oppilaita kehotetaan varautumaan omilla eväillä, vaikka ruokailutilanteeseen on luvattu parannusta maanantaista alkaen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloitti keskiviikkona lakon Turun kaupungin palveluyrityksen Arkean kohteissa. Liiton mukaan Arkea olisi suunnittelemassa työnantajaliiton vaihtoa ja työntekijöiden siirtoa halvempien työehtosopimusten piiriin.

Arkea vahvisti suunnittelevansa siirtymistä Matkailu- ja ravintolapalvelut Maran ja Kiinteistötyönantajat Kitan työehtosopimuksiin. Muutoksia olisi yrityksen mukaan tulossa muun muassa lomiin, sairauslomiin ja lisiin.

Arkea tarjoaa muun muassa ruoka- ja siivouspalveluita, ja sen omistaa lähes kokonaan Turun kaupunki.

Source Link is.fi