Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a2074b0ae1633d26d018c722a467a3e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turun puukottajan puraisema vartija: ”Onneksi hänellä oli hampaat pitkittäin” – Uutisalue

Turun puukottajan puraisema vartija: ”Onneksi hänellä oli hampaat pitkittäin”

Turun terroristisesta puukkoiskusta tuomittu Abderrahman Bouanane, 27, otti keskiviikkona tyynesti vastaan uudet syytteensä. Turun vankilassa pidetty Varsinais-Suomen käräjäoikeuden istunto sujui ilman välikohtauksia ja oli aamupäivässä käsitelty alusta loppuun.

Neljä vuotta sitten puukotusmurhien oikeudenkäynnissä Bouanane kimpaantui ja joutui poistetuksi salista useasti.

Lue lisää: Tästä Turun puukottaja raivostui – kuuntele nauhoitus oikeudenkäynnissä tapahtuneesta välikohtauksesta

Bouananelle luettiin syyte kolmesta vanginvartijoiden kanssa tapahtuneesta välikohtauksesta. Ne ajoittuvat kaikki lokakuulle 2020, jolloin Bouanane oli pakkohoidossa Turun psykiatrisessa vankisairaalassa.

Kaksi syytettä koskee virkamiehen väkivaltaista vastustamista. Seurauksiltaan vakavampi oli tapaus, jossa Bouanane puri sormeen vartijaa, kun hänelle pakkosyötettiin lääkärin määräämää lääkettä.

Abderrahman Bouananen hiustyyli on muuttunut neljän vuoden takaisesta. Kihara pehko on vaihtunut lyhyeen malliin.

Vartija kertoi tapahtumasta oikeudessa. Bouananesta tiedettiin, ettei hän halua ottaa lääkettä ja että hän on arvaamaton.

Purtu mies oli niin sanottu kilpimies eli vartija, joka meni selliin ensimmäisenä kilven kanssa. Vartijat painoivat Bouananen seinää vasten, jonka jälkeen häntä otettiin kiinni käsistä ja jaloista ja vietiin maahan.

Tilan ahtauden vuoksi kilpimies luopui kilvestään. Hän otti kiinni Bouananen päästä. Tarkoitus oli paitsi edesauttaa suun kautta otettavan lääkkeen antamista, myös estää Bouananea kolhimasta itseään.

Bouanane onnistui kuitenkin kääntämään päänsä ja puremaan vartijaa etusormeen.

– Hän puri erittäin voimakkaasti. Onneksi hänellä oli hampaat pitkittäin sormeen nähden.

Toimenpide saatiin vartijan mukaan kuitenkin tehtyä loppuun.

– Jos olisi saanut sormen suuhunsa niin, että hampaat olivat poikittain, niin minulta oli mennyt sormi poikki, vartija kertoo.

Sormi valui verta ja kipu oli vartijan mukaan ”huomattava”. Vartija joutui käymään verikokeissa puolen vuoden ajan tarkistamassa, ettei ollut saanut hepatiittia tai muuta tartuntatautia.

Toisessa väkivaltatapauksessa Bouanane potkaisi nivusiin vartijaa, joka oli saattamasta häntä ulkoilusta takaisin selliin.

Kolmas syytteistä on nimikkeeltään lievempi virkamiehen vastustaminen. Siinä Bouananen syytetään kääntyneen ulkoilussa äkisti niin, että häntä vahtinut vartija koki eleen uhkaavana.

Tämän syytteen Bouanane kiistää kokonaan. Kaksi muuta tekoa hän myöntää, mutta nimikkeeltään vain perusvastustamisena käytetyn väkivallan vähäisyyden takia.

Bouanane kertoi olleensa tekojen aikaan ”hyvin vihainen”. Asianajaja Kaarle Gummerus korosti Bouananen tuolloista psyykkistä tilaa. Sittemmin mies on siirretty Riihimäen vankilaan, jossa vastaavia ongelmia ei ole ollut.

Syyttäjä Kimmo Virtanen vaatii Bouananelle seitsemän kuukauden vankeutta. Käytännössä se yhdistyy elinkautiseen, jota Bouanane jo suorittaa. Käräjäoikeus antaa tuomion 23. kesäkuuta.

Source Link is.fi