Banner Before Header

TuTo: seuran U20-joukkueessa huumaavien aineiden väärinkäyttöä – näin toimitusjohtaja kommentoi

TuTon U20-joukkueen pelaaja on syyllistynyt huumaavien aineiden väärinkäyttöön, TUTO Hockey Oy tiedottaa.

Tiedotteessaan seura kertoo, että TUTO Hockey Oy:n tietoon oli tullut epäilys, että sen U20-joukkueen pelaaja olisi mahdollisesti syyllistynyt huumaavien aineiden väärinkäyttöön. Seura suhtautui vihjeeseen vakavasti ja asia saatettiin heti poliisin tietoon ja tutkittavaksi. Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että epäily oli aiheellinen ja kyseisen pelaajan lisäksi tapaukseen liittyi muutamia muita U20-joukkueen pelaajia.

TuTon mukaan asiaan liittyvien pelaajien henkilöllisyys on selvillä, ja heidän kanssaan käydään keskustelut ja aloitetaan tarvittava toimenpidemenettely välittömästi. TuTon mukaan myös Jääkiekkoliittoa on konsultoitu mahdollisista pelaajien kurinpitomenettelyistä.

TuTon tiedotteessa mainitaan, että U20-joukkueen pelaajat ovat nuoria ihmisiä, joita seura pyrkii vahvasti tukemaan kohti terveellisiä elämäntapoja. Ilmi tulleiden tapahtumien vuoksi seura on päättänyt aloittaa välittömästi toimet sen eteen, että päihteiden väärinkäyttöä ei enää tapahtuisi. TUTO Hockey Oy kertoo haluavansa osoittaa, että seura on urheilijoidensa tukena ja sitouttaa heidät päihteettömyysohjelmaan.

Lisäksi TuTo tiedottaa tekevänsä yhteistyötä TuTo Ry:n kanssa niin, että myös sen alla toimivat vanhimmat juniorijoukkueet (U18, U17 ja U16 -ikäryhmät) osallistuvat ehkäisevän päihdetyön päivään, jossa mukana on Avominne-klinikoilta entinen huippupelaaja Marko Jantunen ja huumepoliisi. Tämän lisäksi TuTossa on suunnitteilla ”muitakin toimenpiteitä”.

– Olemme ottaneet ilmi tulleen huumausaineiden käytön hyvin vakavasti ja toimineet asian selvittämiseksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Olemme kiitollisia siitä, että saimme vihjeen, jonka avulla saimme mahdollisuuden tarttua tilanteeseen, sanoi toimitusjohtaja Dani Aavinen tiedotteessa.

– On kuitenkin tärkeää muistaa, että tapahtumaan liittyy ainoastaan pieni osa joukkueesta, ja tilanteen yleistäminen joukkueen tasolle olisi väärin joukkueen muita pelaajia kohtaan. Seurana emme hyväksy huumausaineiden käyttöä missään tilanteessa, toimitusjohtaja Aavinen jatkaa.

Source Link is.fi