Ukraina aikoo vallata Hersonin alueen takaisin syyskuuhun mennessä – amerikkalaisohjukset tärkeässä roolissa

Venäläisjoukkojen jo sodan alkuvaiheessa valtaama Hersonin alue Etelä-Ukrainassa tullaan valtaamaan takaisin syyskuuhun mennessä, sanoivat alueen hallintoviranomaiset Ukrainan television haastattelussa sunnuntaina.

– Taisteluissa on tapahtunut käännekohta. Ukrainan asevoimat on onnistunut viimeisimmissä operaatioissaan. Joukkomme ovat etenemässä, olemme siirtymässä puolustuksesta vastahyökkäykseen, vakuutti Hersonin alueviranomaisiin kuuluva Serhi Khlan.

Kuluneella viikolla Ukraina on iskenyt venäläisjoukkojen hallitsemalle Hersonin kaupunkiin johtavalle Antonivskyin sillalle. Tuore kuvamateriaali alueelta näyttää sillan kärsineen Ukrainan iskuissa. Venäläisjoukot ovat rajoittaneet sillan liikennettä korjaustöiden ajaksi.

Yli kilometrin pituinen silta on venäläisille tärkeä, koska sen yli he ovat pystyneet siirtämään joukkoja ja kalustoa Dnepr-joen yli.

Ukrainalaisjoukot ovat iskeneet sillalle yhdysvaltalaisilla pitkän kantaman Himars-raketinheitinjärjestelmillä. Ukraina pyrkii pitkän kantaman raketinheittimiä käyttämällä toteuttamaan vastahyökkäyksiä ja kääntämään sodan suuntaa.

Britannian yleisradion BBC:n mukaan Ukraina iski lauantaina myös toiselle lähialueen sillalle, jota venäläisjoukot ovat käyttäneet

Venäläiset valtasivat alueen tärkeimmän kaupungin Hersonin maaliskuun alussa. Se oli ensimmäinen venäläisten valtaama suurempi kaupunki sen jälkeen kun venäläiset hyökkäsivät Ukrainaan helmikuun lopussa.

Hersonin alue kuuluu Ukrainan tärkeisiin maanviljelysseutuihin.

Lue lisää:

Tuoreimmat uutiset Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Viljasato kypsyy runsaana, mutta edellistä satoa seisoo yhä siiloissa Ukrainassa – Venäjän iskut Odessan satamaan varjostavat viljanvientiä maailmalle

Ukrainalaiset matkailevat kotimaassaan sodasta huolimatta: ”Kun lähtee aamulla kotoa ja palaa illalla, ei kuule koko päivänä ilmahälytyksiä”

Ukraina: Venäjä iski ohjuksilla Odessan satamaan – Zelenskyin mukaan Venäjä etsii keinoja olla noudattamatta viljankuljetussopimusta

Source Link yle.fi