Banner Before Header

Ukrainan tähtipelaaja ja päävalmentaja puhuivat MM-unelman kariuduttua sodasta: ”Meidän täytyy pysyä yhdessä”

Ukrainan miesten jalkapallomaajoukkueen MM-unelma mureni sunnuntaina, kun Wales voitti jatkokarsintafinaalin maalein 1–0. Walesille MM-kisapaikka on ensimmäinen sitten vuoden 1958.

Ukrainalle matka MM-kilpailuihin olisi ollut toinen vuonna 1991 tapahtuneen itsenäistymisen jälkeen. Aiemmin vuonna 2006 maa ylsi Saksassa pelatuissa MM-kisoissa puolivälieriin.

Päätösvihellyksen jälkeen moni ukrainalaispelaaja vajosi pettyneenä maanpintaan. Pelaajat kävivät tämän jälkeen kiittämässä paikalle saapunutta runsaslukuista kannattajajoukkoa.

– Minulla ei ole kritiikkiä yhdellekään joukkueemme pelaajalle. Jos teillä on kritisoitavaa, kritisoikaa minua. Jos joukkue häviää, ainoa epäonnistuja on valmentaja, päävalmentaja Oleksandr Petrakov kommentoi ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

Petrakov puhui myös Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

– Tiedätte, mitä Ukrainassa tapahtuu. Meillä riehuu sota koko maassa. Lapsia ja naisia kuolee päivittäin, ja venäläiset barbaarit tuhoavat infrastruktuurimme. Venäläiset haluavat satuttaa meitä, mutta ukrainalaiset puolustavat maataan, Petrakov puhui.

Manchester Cityä seuratasolla edustava Oleksandr Zintshenko kehui ottelun jälkeen Walesin maalivahti Wayne Hennesseyn pelanneen uskomattoman ottelun. Zintshenko olikin sitä mieltä, ettei Ukraina ansainnut tappiota.

Erotuomari Antonio Miguel Mateu Lahoz lohduttamassa Oleksandr Zintshenkoa tappion jälkeen.
Erotuomari Antonio Miguel Mateu Lahoz lohduttamassa Oleksandr Zintshenkoa tappion jälkeen.
Getty Images

Hän myös harmitteli, ettei joukkue pystynyt tarjoamaan ilon tunteita ukrainalaisille.

– Jalkapallossa on kyse tunteista ja me voimme tuoda hienoja hetkiä kannattajillemme, mutta valitettavasti emme saaneet tänään haluamaamme tulosta. Kaikkien täytyy jatkaa taistelua, ja jalkapalloilijoina meidän on edustettava maatamme niin hyvin kuin pystymme, Zintshenko totesi Sky Sportsille.

– Kaikilla on tarve elää rauhassa, ja meidän on lopetettatava sota ylipäätänsä. Tänään se on Ukraina, mutta kuka tietää huomisesta? Meidän täytyy pysyä yhdessä, Zintshenko jatkoi.

Kun Petrakov nousi seisomaan poistuakseen lehdistötilaisuudesta, hän sai suosionosoitukset paikallaolijoilta.

– Haluan ilmaista kiitollisuuteni Walesille. Toivon joukkueellenne kaikkea hyvää MM-kisoissa, ja koko Ukraina on hyvin kiitollinen Walesille, hän sanoi ennen poistumistaan.

Ukraina pääsi karsintafinaaliin kukistamalla keskiviikkona Skotlannin maalein 3–1. Kyseinen ottelu oli joukkueelle ensimmäinen kilpailullinen kamppailu Ukrainan sodan aloittamisen jälkeen.

Sky Sports kirjoittikin Ukrainan ansaitsevan valtavan kunnian siitä, että se pääsi niin lähelle MM-kisoja, vaikka puolet joukkueesta ei ole pelannut kilpailullisissa seuroissa Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen.

Ukrainan Mykola Matviyenko pettyi.
Ukrainan Mykola Matvijenko pettyi. Getty Images

Lue myös:

SJK:n Denys Olijnyk ei nukkunut päiviin, kun hänen lapsensa piileskeli pommeilta Kiovassa – Ukrainan maajoukkueen otteet tuovat sodan keskellä lohtua

Glasgow’ssa nähtiin tunteikas ilta – Ukrainan jalkapallojoukkueen suuri unelma elää yhä: ”Jokaikinen ottelu on meille kuin finaali”

Ukrainan jalkapallotähti kyynelehti ja puhui lapsista sodan keskellä – ”Heillä on vain yksi haave, sodan loppuminen”

Source Link yle.fi