Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0b0e6bf16c80f5a68d33a46ab9d4d34a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ulkomaalainen turisti loukkaantui vakavasti moottori­kelkka­safarilla – yrittäjä joutui oikeuteen – Uutisalue

Ulkomaalainen turisti loukkaantui vakavasti moottori­kelkka­safarilla – yrittäjä joutui oikeuteen

Lapin Kittilässä tapahtui moottorikelkkaonnettomuus 31.12.2018. Moottorikelkkasafarille osallistuneen kahden ulkomaalaisturistin kulkuväline kaatui, ja toinen heistä loukkaantui vakavasti.

Onnettomuudesta syytetyn penkille joutui safariyrittäjä. Syyttäjä vaatii hänelle terveysrikoksesta vähintään 30 päiväsakkoa. Oikeuskäsittely alkoi Lapin käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Syyttäjän mukaan yrittäjä laiminlöi velvollisuuden huolehtia siitä, ettei yrityksen myymästä palvelusta aiheudu vaaraa asiakaan terveydelle tai omaisuudelle. Vaikka yrittäjä ei itse osallistunut onnettomuuspäivänä safarille, hän oli vastuussa yhtiön turvallisuusjärjestelyistä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes lähetti yritykselle noin kuukautta ennen onnettomuutta suosituksia turvallisesta moottorikelkkailusta.

Yhden suosituksen mukaan epävarman ja kokemattoman kuljettajan ei pitäisi lähtökohtaisesti ottaa matkustajaa kyytiin.

Jos moottorikelkkaa kuitenkin käytti kaksi asiakasta, heidän olisi pitänyt olla lähes samankokoisia. Heidän perehdyttämiseen ja maastossa liikkumiseen pitäisi ohjeistuksen mukaan myös kiinnittää huomiota.

Moottorikelkan kyydissä olleilla naisilla oli huomattavan suuri kokoero. Syyttäjän mukaan safarin opas ei kertonut naisille, että kokoero vaikutti kelkan ohjattavuuteen. Heillä ei ollut myöskään aiempaa kokemusta moottorikelkoista.

Naisten moottorikelkka kaatui, kun he ajoivat poroaidan ylittävällä sillalla.

Yrittäjä kiistää syytteen. Hänen mukaansa asiakkaille oli annettu ajoperehdytys, minkä lisäksi heille oli kerrottu ajoon liittyvistä vaaroista. Yrittäjän mukaan selvää syytä onnettomuudelle ei kyetty selvittämään.

– Mahdollista on, että sillan ylityksessä tapahtunut vahinko on sattunut asiakkaan ohjeiden vastaisesta menettelystä, yrittäjän oikeuteen jättämässä kirjallisessa vastauksessa kirjoitetaan.

Source Link is.fi