Banner Before Header

Ulkoministeri Haavisto keskustelee Nato-maa Tšekin ulkoministerin kanssa Suomen liittymisestä sotilasliittoon – seuraa tiedotustilaisuutta noin kello 14.10

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapaa Tšekin ulkoministeri Jan Lipavskýn tänään Helsingissä. Ministerit keskustelevat muun muassa Suomen Nato-jäsenyydestä, jolle Nato-maa Tšekin hallitus on ilmaissut tukensa.

Ministerit keskustelevat tapaamisessa myös Tšekin heinäkuussa alkavan EU-puheenjohtajuuskauden painopisteistä, Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa, Euroopan turvallisuustilanteesta ja Länsi-Balkanin tilanteesta.

– On arvokasta, että Tšekin EU-puheenjohtajuuskauden lähestyessä meillä on kollegani kanssa tilaisuus keskustella ajankohtaisista, Eurooppaan kohdistuvista muutoksista. Tšekillä ja Suomella on paljon yhteisiä näkemyksiä Euroopan turvallisuuden ja puolustuksen kehittämisestä. Nato-jäsenyysprosessimme myötä voimme entisestään syventää yhteistyötämme Nato-maa Tšekin kanssa, Haavisto sanoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Lipavský tapaa matkansa aikana myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen.

Source Link yle.fi