Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3893049626d476b233197d8a04a543e3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Urheiluhistorian häpeällisin skandaali nostettiin esiin – Ranskan tuoretta kohua verrataan takavuosien rikokseen: ”Miksi, miksi, miksi?” – Uutisalue

Urheiluhistorian häpeällisin skandaali nostettiin esiin – Ranskan tuoretta kohua verrataan takavuosien rikokseen: ”Miksi, miksi, miksi?”

Ranskan poliisi pidätti Paris Saint-Germainin naisten joukkueen keskikenttäpelaajan Aminata Diallon keskiviikkoaamuna.

Ranskalaista Dialloa, 26, epäillään osallisuudesta seura- ja maajoukkuetoverinsa Kheira Hamraouin pahoinpitelyyn, joka tapahtui PSG:n joukkueen yhteisillallisen jälkeen viime viikon torstaina.

Hamraoui oli Diallon kyydissä matkalla kotiinsa Pariisin läheiseen Chatoun kaupunkiin, kun kaksi naamiomiestä pysäytti auton ja kävi Hamraouin kimppuun.

The Athleticin mukaan pahoinpitely kesti useita minuutteja. Hamraouita hakattiin rautaputkilla ja hän sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja käsiinsä ja jalkoihinsa.

Hyökkäyksen jälkeen Hamraoui joutui tikattavaksi sairaalaan. Hän ei ollut mukana tämän viikon tiistaina, kun PSG voitti Real Madridin Mestarien liigassa 4–0.

Hamraouin paikalla PSG:n keskikentän keskustassa pelasi Diallo. Pahoinpitelyn motiiviksi epäillään juuri kilpailua pelipaikasta.

Hamraoui oli siirtynyt hallitsevaan Ranskan naisten mestarijoukkueeseen täksi kaudeksi FC Barcelonasta, kun taas Diallo on edustanut PSG:tä jo vuodesta 2016 lähtien.

Lue lisää: Skandaali Ranskassa! PSG:n tähtipelaaja pidätettiin epäiltynä joukkuetoverinsa julman pahoinpitelyn tilaamisesta

PSG:n pelaajien kerrotaan yllättyneen Aminata Diallon (oik.) pidätyksestä. Häntä ja pahoinpitelyn uhriksi joutunutta Kheira Hamraouia kuvaillaan ystäviksi, jotka ovat jopa lomailleet yhdessä.

Maailman mediassa tapausta on verrattu urheilumaailmaa alkuvuodesta 1994 ravistelleeseen Tonya Hardingin ja Nancy Kerriganin tapaukseen.

Yhdysvaltalainen taitoluistelija Kerrigan pahoinpideltiin maan mestaruuskisojen alla tammikuussa 1994. Tuntematon mies löi häntä tuolloin takaapäin oikeaan jalkaan teleskooppipatukalla.

Paikalla ollut tv-ryhmä vangitsi kuviinsa tilanteen heti hyökkäyksen jälkeen, kun Kerrigan istui jäähallin käytävällä, itki kivusta ja valitti:

– Miksi, miksi, miksi?

Poliisitutkimuksissa paljastui myöhemmin, että hyökkäys oli Kerriganin kovan kilpakumppanin Tonya Hardingin ja tämän ex-miehen Jeff Gilloolyn tilaama.

Salaliittolaisten tavoitteena oli estää Kerrigania kilpailemasta USA:n mestaruuskisoissa ja reilua kuukautta myöhemmin Lillehammerin talviolympialaisissa.

Kerrigan ei vammojensa vuoksi pystynyt luistelemaan Yhdysvaltain mestaruuskisoissa, mutta hänet valittiin silti olympiajoukkueeseen. Hän toipui nopeasti ja voitti hopeaa yksinluistelussa.

Jo olympialaisten alla tiedettiin, että Harding oli Kerriganin pahoinpitelyn takana. Harding sai kuitenkin matkustaa Norjaan ja osallistua kisoihin.

Kaksikon jäätävät kohtaamiset olympialaisten harjoituksissa olivat kansainvälisiä mediaspektaakkeleita. Kerrigan lähetti oman piiloviestinsä: hän pukeutui ensimmäisissä treeneissä samaan asuun, joka hänellä oli ollut pahoinpitelyhetkellä.

Nancy Kerriganin (vas.) ja Tonya Hardingin (oik.) kohtaaminen olympialaisten harjoituksissa oli jäisempi kuin Hamarin jäähallin jää.

Harding jäi Lillehammerissa kahdeksanneksi. Hän sai elinikäisen kilpailukiellon kesäkuussa 1994. Myöhemmin hän on tullut tunnetuksi muun muassa ammattinyrkkeilijänä, pornotähtenä ja tosi-tv-osallistujana.

Lue lisää: Yhdestä urheilumaailman kuuluisimmasta skandaalista pian 23 vuotta – mitä osapuolille kuuluu nykyään?

Hardingista vuonna 2017 julkaistu elokuva I, Tonya oli menestys sekä taloudellisesti että taiteellisesti. Kriitikoiden ylistämä elokuva sai jopa yhden Oscar-palkinnon: Hardingin ilkeää äitiä esittänyt Allison Janney sai parhaan sivuosaesittäjän Oscarin.

Source Link is.fi