Banner Before Header

Urheilulehti: Huippuhyökkääjä ei välttämättä olekaan huippuviimeistelijä – maaliyhtälön toinen puoli ratkaisee

Maalinteon matemaattinen yhtälö on yksinkertainen. Ensin lasketaan millaisille paikoille pelaaja pääsee ja kuinka usein. Sen jälkeen kerrotaan sillä todennäköisyydellä, jolla pelaaja laittaa niistä pallon maaliin. Lopputuloksena saadaan, ainakin pitkässä juoksussa, pelaajan maalimäärä.

Kiintoisa kysymys kuitenkin kuuluu, kumpi puoli yhtälöstä on merkittävämpi: viimeistelytaito vai kyky päästä maalipaikkaan? Yleensä maalitykkejä luonnehditaan huippuviimeistelijöiksi, mutta Robert Lewandowski tai Cristiano Ronaldo eivät kuitenkaan ole erityisen kliinisiä maalipaikoissa. Korkeita maalimääriä ei selitä poikkeuksellinen viimeistelytaito, vaan poikkeuksellinen kyky päästä yrittämään maalintekoa.

Maso Lehtonen on maan lupaavimpia jääkiekkovalmentajia ja Mestiksen kultasormi, mutta vielä hän ei voi valmentaa SM-liigassa. Nyt hän kertoo syyt.

Henry Maske oli ammattinyrkkeilyn maailmanmestari, joka ponnisti DDR:n betonilähiöstä yhdistyneen Saksan supertähdeksi. Häntä haukuttiin tylsäksi, pidettiin petturina, hyljättiin rupuiseen autotalliin treenaamaan – ja kuitenkin palvottiin. ”The Gentleman” oli uranuurtaja, joka nosti nyrkkeilyn ylenkatsotusta marginaalista massojen rakastamaksi tv-showksi. Nyt hän kertoo tarinansa Urheilulehdelle.

Tapparan kultakypärä Anton Levtchi on kypsynyt kovassa koulussa SM-liigan supertähdeksi. Seuraava osoite voi olla NHL:ssä lapsuudenystävän Aleksander Barkovin rinnalla.

Mäkihyppy on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana paljon. Siirrytäänkö lajissa seuraavaksi liitopukuihin, jotka hiljentäisivät hyppääjien vauhdit ja kasvattaisivat turvallisuutta?

Mikel Arteta selvisi alkukauden kiirastulestaan ja käänsi Arsenalin kurssin. Voidaanko Emiratesilla unelmoida paluusta suurten joukkoon?

Source Link is.fi