Banner Before Header

Uros vastustaa konkurssi­hakemusta, sanoo käyvänsä useita rahoitusneuvotteluja

Teknologiayhtiö Uros vastustaa velkojiensa konkurssihakemusta. Yhtiö sanoo käyvänsä parhaillaan useita rahoitusneuvotteluja, joiden menestyessä se pystyy suoriutumaan velvoitteistaan eikä ole konkurssilaissa edellytetyllä tavalla maksukyvytön.

–  Rahoitusjärjestelyn seurauksena myös hakijavelkojien saatavat saadaan suoritettua täysmääräisinä, yhtiö sanoo Oulun käräjäoikeuteen toimittamassaan lausumassa.

Lausuman on allekirjoittanut Liechtensteinissa Uroksen hallituksen puheenjohtaja Jyrki Hallikainen.

Viime kuussa Nordea, Oulun Osuuspankki ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera hakivat Uroksen Suomen-yhtiötä konkurssiin Oulun käräjäoikeudessa. Niillä on yhtiöltä miljoonien eurojen velkasaatavat.

Lainojen maksamatta jättäminen on outoa, sillä yhtiö väittää tehneensä pelkästään vuosina 2017–2019 yhteensä yli 300 miljoonaa euroa liikevoittoa.

Syksyllä STT kertoi, että yhtiön kertomien suurten liikevoittojen takana ei todennäköisesti olekaan niitä vastaavaa todellista liiketoimintaa.

Suuri yleisö sai tietää oululaistaustaisesta Uroksesta maaliskuussa 2020, kun Tampereen areena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Sittemmin nimi on muutettu Nokia Arenaksi.

Source Link is.fi