Banner Before Header

Uusi maailmanennätys: Curtis painoi syntyessään vain 420 grammaa – julistettiin ennätyskeskoseksi

Alabamalaispoika Curtis Means on nyt virallisesti maailmanennätyksen haltija, kun Guinnessin ennätysten kirja ja Alabaman Birminghamin yliopisto määrittelivät hänet keskiviikkona maailman ennenaikaisimpana syntyneeksi ja eloon jääneeksi keskoseksi.

Curtis putkahti maailmaan viime vuoden heinäkuussa vain 21 viikon ja yhden päivän raskausajan jälkeen, kun täysiaikainen raskaus kestää 40 viikkoa.

Hän painoi syntyessään pikkuruiset 420 grammaa, eli hän oli kevyempi kuin kaupan hyllyssä oleva puolen kilon voipaketti.

Curtis Means taisteli itsensä elämään. Hän saa 16 kuukauden ikäisenä vielä lisähappea.

Poika oli kaksonen, mutta sisko C’Asya menehtyi vain päivän ikäisenä. Curtis sen sijaan alkoi tehohoidossa osoittaa merkkejä, että hän saattaisi selvitä.

– Tilastojen mukaan näin ennenaikaisena syntyvillä on lähes olemattomat mahdollisuudet selviytyä, kommentoi Birminghamin yliopiston sivuilla neonatologian professori Brian Sims.

Ennätyskeskonen kotiutui vasta yhdeksän kuukautta syntymänsä jälkeen sairaalasta.

Curtis painoi syntyessään vain 420 grammaa.

Pieni taistelija pääsi kolmen kuukauden hengityskonejakson jälkeen osastohoitoon ja kotimatka synnytyslaitokselta koitti viimein viime huhtikuussa.

– Muistan ikuisesti hetken, kun sain viedä Curtisin kotiin ja yllättää vanhemmat lapseni uudella pikkuveljellä, äiti Michelle Butler sanoi lausunnossaan.

Äiti Michelle Butler esitteli Guinnessin ennätysten kirjan myöntämää diplomia.

Alabaman maaseudulla Eutawissa asuvassa perheessä on nyt yhteensä neljä lasta.

16 kuukauden ikäinen Curtis tarvitsee yhä ruokintaletkun ja lisähappea, mutta olosuhteisiin nähden hän on terve.

– En ole 20 vuoden aikana nähnyt toista näin nuorta vauvaa, joka on yhtä vahva kuin hän. Curtisissa on jotain erityistä, professori Sims lausui.

– Emme tiedä millainen tulevaisuus Curtisilla on, koska ei ole toista hänen kaltaistaan. Hän alkoi kirjoittaa omaa tarinaansa sinä päivänä kun syntyi. Moni lukee ja opiskelee sitä tarinaa, ja toivottavasti sen myötä ennenaikaisina syntyneiden keskosten hoito paranee ympäri maailmaa, Sims totesi NPR:lle.

Hoitohenkilökunta eli perheen kamppailussa mukana ja otti osaa myös ennätysjuhliin.

Aiempi Yhdysvalloissa ennätyskeskoseksi määritelty vauva oli wisconsinilainen Richard Hutchinson, joka oli syntynyt vain 21 viikon ja kahden päivän raskauden jälkeen.

Source Link is.fi