Uusi maalivahti loisti heti – KalPa nollasi SaiPan

SaiPa–KalPa 0–3

Sport–Kärpät 1–3

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin keskiviikkona kaksi ottelua. Lappeenrannassa loisti KalPan tuore hankinta Connor LaCouvee. Kanadalaismaalivahti torjui kaikki isäntäjoukkueen laukauksen, kun KalPa haki puhtaan 3–0-vierasvoiton.

LaCouvee pelasi alkukauden Bratislava Capitalsin riveissä. Seuraa kohtasi marraskuussa kaksi tragediaa. Ensin kuoli joukkueen 24-vuotias hyökkääjä Boris Sadecky ja vain paria päivää myöhemmin seuran varatoimitusjohtaja Dusan Pasek Jr.

Lue lisää: 24-vuotias jääkiekkoilija kuoli täysin yllättäen – SaiPaan siirtynyt pelaaja kertaa hyytäviä hetkiä: ”Hänen silmistään näki”

Capitals jättäytyi tapahtumien jälkeen pois monikansallisesta ICHL:stä. Toinen seurassa kauden aloittanut pelaaja, Marc-Olivier Roy, debytoi SaiPan paidassa samassa ottelussa.

KalPan toinen sankari oli Tuomas Vartiainen kahdella maalilla.

Vaasassa Kärpät löi Sportin 3–1. Ratkaisevat osumat syntyivät vasta ottelun viime minuuteilla. Casey Wellman siirsi Kärpät johtoon ajassa 54.25, ja Ludwig Byström iski viimeisellä minuutilla sinettiosuman tyhjiin.

SaiPa–KalPa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

1. erä: 5.46 Eric Hjorth (Juuso Mäenpää-Kasper Simontaival) 0–1 yv.

Jäähyt: 3.58 David Mcintyre SaiPa 2 min, 6.15 Joona Riekkinen KalPa 2 min, 7.31 Benjamin Korhonen KalPa 2 min.

2. erä: 27.30 Tuomas Vartiainen (Eric Hjorth-Jesper Mattila) 0–2.

Jäähyt: 22.08 Sami Tavernier KalPa 2 min, 27.59 Oliver Okuliar SaiPa 2 min.

3. erä: 43.48 Tuomas Vartiainen (Matti Järvinen-Miikka Pitkänen) 0–3.

Jäähyt: 53.30 Aleksi Klemetti KalPa 2 min, 54.53 Veikko Loimaranta SaiPa 2 min, 54.53 Veikko Loimaranta SaiPa 10 min.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 3×2 min Veikko Loimaranta 10 min=16 min, KalPa 4×2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Niclas Westerholm SaiPa 10+17+5=32 (pois: 53.30–54.53) Connor Lacouvee KalPa 8+9+9=26

Yleisöä: 2  417.

Sport–Kärpät 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)

1. erä: maaliton.

2. erä: 33.00 Troy Bourke (Juho Korhonen–Taneli Ronkainen) 0–1.

3. erä: 43.30 Axel Holmström (Roope Talaja) 1–1, 54.25 Casey Wellman (Petter Emanuelsson–Bourke) 1–2, 59.06 Ludwig Byström 1–3 tm.

Jäähyt yhteensä: Sport 0x2 min=0, Kärpät 2×2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Niko Hovinen Sport 10+15+2=27 (pois: 58.02–59.06), Stanislav Galimov Kärpät 4+5+7=16.

Yleisöä: 3  583.