Banner Before Header

Uusi video Putinista kiihdytti huhuja presidentin terveyden­tilasta – Kreml on kiistänyt väitteet syövästä

Venäjän presidentin Vladimir Putinin olemus torstaina julkaistulla videolla on herättänyt uusia spekulaatioita hänen terveydentilastaan. Putin tapasi Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun keskustellakseen Mariupolin piiritystilanteesta Ukrainassa.

Presidentti istui lysyssä tuolillaan tapaamisen ajan ja otti tukea pienen pöydän reunoista. Vielä helmi-maaliskuussa julkaistuissa videoissa ja kuvissa Putin istui usein pitkien pöytien ääressä kaukana keskustelukumppaneistaan.

Presidentin terveydentilaa on kommentoitu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Muun muassa BBC:lle kirjoittava Timothy Phillips jakoi nopeutetun videon, jossa näkyy, ettei Putin irrota otettaan pöydästä koko tapaamisen aikana.

Ison-Britannian parlamentin entinen jäsen Louise Mensch puolestaan epäilee Putinin sairastavan Parkinsonin tautia ja peittelevän käsiensä vapinaa, kirjoittaa Newsweek.

Ruotsalainen taloustieteilijä ja Venäjän entinen neuvonantaja Anders Åslund huomauttaa, että sekä Putin että Shoigu vaikuttavat ”masentuneilta ja selvästi huonokuntoisilta”, kirjoittaa The Telegraph.

– Shoigu lukee sanansa paperista ja mutisemalla, huhut sydänkohtauksesta ovat todennäköisesti totta, Åslund sanoo.

Putinin terveydentila on herättänyt useasti kysymyksiä

jo vuosien ajan.

Hänen kasvonsa ja kaulansa ovat näyttäneet turvonneilta tuoreissa kuvissa, mikä voisi asiantuntijoiden mukaan viitata vakavaan sairauteen ja lääkkeiden tai steroidien käyttöön.

Putinin kerrotaan eläneen eristyksissä kaksi viime vuotta. Hän kuuluu lähes 70-vuotiaana koronan riskiryhmään. Pitkien pöytien käyttöä on pidetty merkkinä terveysongelmista.

Venäläinen riippumaton Proekt-uutismedia julkaisi huhtikuun alussa laajan artikkelin Putinin terveydentilasta. Artikkelin mukaan useita lääkäreitä olisi vieraillut niin sanotussa ”Putinin palatsissa” Sotshissa. Vuosien 2016–2017 välisenä aikana Putinin seurueessa kerrotaan olleen säännöllisesti vähintään viisi lääkäriä.

Muun muassa syöpäsairauksiin erikoistuneen Jevgeni Selivanovin väitetään tavanneen Putinin 35 kertaa Sotshissa neljän vuoden aikana ja viettäneen siellä 166 päivää. Korva-, nenä- ja kurkkutautien spesialistin Aleksei Shtsheglovin kerrotaan vierailleen lähes 60 kertaa ja viettäneen Sotshissa yli 280 päivää.

On esimerkiksi spekuloitu, että Putinilla voisi olla kilpirauhassyöpä. Hänen väitetään käyneen kaksi vuotta sitten keskusteluja asiantuntijan kanssa kilpirauhassyövän esiintyvyydestä ja siihen liittyvistä lääkehoidoista.

The Moscow Timesin mukaan Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kiisti muutama viikko sitten presidentin sairastavan syöpää toimittajan kysyttyä suoraan asiasta.

Source Link is.fi