Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6176794c69cde22cfcc3b7e8cd13454b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusia F1-autoja testannut kuljettaja latasi näkemyksensä muutoksista – yksi asia epäilyttää: ”Vaikea kuvitella” – Uutisalue

Uusia F1-autoja testannut kuljettaja latasi näkemyksensä muutoksista – yksi asia epäilyttää: ”Vaikea kuvitella”

Mennyt formula ykkösten kausi oli huippuviihdyttävä. Max Verstappen ja Lewis Hamilton kisasivat rengas rengasta vasten mestaruudesta kauden viimeiselle kierrokselle asti. Viime kauteen jääneiden F1-autojen aikakauden yhdeksi ongelmaksi nousi kuitenkin se, ettei toisen auton jahtaaminen likaisessa ilmassa ollut takaa-ajajan kannalta järkevää.

Aston Martinin F1-tallin testikuljettajana toimivan saksalaisen Nico Hülkenbergin mukaan ongelmasta ei välttämättä päästä, vaikka F1 siirtyy ajokkeineen uuteen aikakauteen. Uusien autojen aerodynaamisten muutosten tarkoituksena on, että toisen kuljettajan seuraaminen ja sitä kautta ohittaminen olisi helpompaa.

– Ajotuntuma ei ole muuttunut juurikaan, ainakaan simulaattorissa. On todella jännittävää nähdä, voiko näillä autoilla oikeasti seurata paremmin edellä ajavaa, Hülkenberg pohti LinkedIn-julkaisussaan.

– Kaarrenopeudet ovat simulaattorissa todella korkeita, joten minun on vaikea kuvitella, että toisen auton seuraaminen vaivatta sellaisissa nopeuksissa olisi helppoa. Toivon yllättyväni positiivisesti, saksalainen sanoi.

Uuden sukupolven autojen voimanlähteet säilyvät ennallaan, mutta aerodynamiikkaan, pyöriin, vanteisiin ja rengasprofiileihin tulee suuria muutoksia. Myös autojen minimipainoa on nostettu.

Ennakkoarvioissa uuden sukupolven autojen on arvioitu olevan hitaampia kuin edeltäjänsä. Hülkenbergin mukaan näin ei kuitenkaan välttämättä ole.

– Autoista on yritetty tehdä hitaampia ja vaikeampia ajaa, jotta kuljettajan ajotaidolla olisi enemmän merkitystä kuin autojen suorituskyvyllä ja aerodynamiikalla. Ensikokemukseni perusteella uudet autot ovat aika pirun nopeita, eivätkä merkittävästi hitaampia kuin ennen.

F1-kausi 2022 alkaa maaliskuussa Bahrainissa. Hülkenberg sanoi yllättyvänsä, mikäli viime kausien kärkitallit eivät olisi eturivissä myös tänä vuonna.

Source Link is.fi