Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_97b80439f039de537e73bb1ddbe8f243, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutena­vuotena epä­tavallisia lämpö­tiloja ympäri Eurooppaa – ennätyksiä rikkoutui – Uutisalue

Uutena­vuotena epä­tavallisia lämpö­tiloja ympäri Eurooppaa – ennätyksiä rikkoutui

Britanniassa mitattiin lauantaina uudenvuodenpäivän kaikkien aikojen lämpöennätys.

Lontoon St James’s Parkissa mittari näytti 16,2 astetta lämmintä. Aiempi ennätys on vuodelta 1916, jolloin Cornwallissa mitattiin 15,6 astetta.

Myös perjantain uudenvuodenaatto oli mittaushistorian lämpimin.

Lämpöaalto johtuu Azoreilta viime päivinä Britteinsaarille virranneesta lämpimästä ilmamassasta.

Pariskunta uudenvuodenuinnilla Ramsgatessa.

Myös Espanjassa mitattiin ennätyskorkeita lämpötiloja tällä viikolla ja Italian Alpeille on luvassa lähipäivinä peräti 15 astetta ajankohtaa normaalisti lämpimämpää.

Espanjan Bilbaossa mitattiin ennen uuttavuotta 24,7 astetta ja Segoviassa Madridin lähellä 22,7, mikä oli korkein lukema sitten vuoden 1920.

– Tällaiset korkeat lämpötilat eivät ole normaalia. Näitä lukemia näkee tavallisesti vasta huhtikuussa, kertoi valtion ilmatieteenlaitoksen tiedottaja Rubén del Campo.

Lue lisää: Tammikuun sää muistuttaa pokasahan liikettä

Ranskassa ja Italiassa vaikuttaa laaja korkeapaineen alue, ja Alpeille on annettu lumivyöryvaroituksia.

– Tällä hetkellä Alpeilla on paikoin 15 astetta lämmintä 1 600 metrin korkeuteen saakka eikä mittari mene nollaan alle 4 000 metrissä. Pakkaselle ei ole päästy edes öisin, jolloin lämpötilat eivät ole pudonneet alle 10 asteen, mikä on hyvin epätavallista, kertoi meteorologi Luca Mercalli Guardianille.

Source Link is.fi