Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d3ba97f9bc6163f591c9542bc3d3c8ce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutistoimisto STT:n verkkohyökkääjä on voinut saada haltuunsa tekstiviestiuutisten asiakastiedot – tilaajina yhteiskunnan johtohenkilöitä – Uutisalue

Uutistoimisto STT:n verkkohyökkääjä on voinut saada haltuunsa tekstiviestiuutisten asiakastiedot – tilaajina yhteiskunnan johtohenkilöitä

Uutistoimisto STT:hen kohdistuneen verkkohyökkäyksen tekijä on voinut saada haltuunsa STT:n tekstiviestiuutisten tilaajien asiakastiedot. Asiakastietoja ovat ainakin nimi ja puhelinnumero.

STT:llä ei ole varmuutta tietovuodosta, mutta yhtiö halusi varmuuden vuoksi ilmoittaa asiakkailleen, että näin on saattanut käydä.

Verkkohyökkäys tapahtui viikko sitten. Yhtiö kertoi tekstiviestiasiakkailleen mahdollisesta vuodosta tänään perjantaina, samalla tavalla kuin se lähettää tekstiviestiuutisensa.

– Vasta nyt pääsimme käynnistämään tietoturvallisesti tuon palvelun, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen kertoo Ylelle.

Laaksonen ei pysty sanomaan, kuinka suurta ihmismäärää mahdollinen vuoto koskee.

– Tässä yhteydessä en lähde arvioimaan sitä. Oletan, että ollaan varmasti yli tuhannen, mutta en varmaksi osaa sanoa.

STT:n tekstiviestiuutisten tilaajina on myös politiikan ja elinkeinoelämän johtohenkilöitä.

Toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen ei osaa arvioida, kuinka moni yhteystiedoista on sellaisia, jotka eivät ole julkisesti saatavissa.

– Oletan, että se on hyvin pieni osa tuosta käyttäjäkunnasta.

Esimerkiksi eduskunta on tilannut kansanedustajille STT:n tekstiviestiuutiset. Heidän puhelinnumeronsa eivät kuitenkaan ole salaisia, vaan ne on saatavissa numerotiedustelupalveluista.

STT on pystynyt palauttamaan palveluitaan toimintaan verkkohyökkäyksen jäljiltä.

– Olemme menossa kohti valoa. Palvelut alkavat palautua. Uskon, että ensi viikon aikana olemme jo aika lailla normaalissa tilanteessa, Laaksonen arvioi.

Voit keskustella STT:hen kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä lauantaihin 5.8.2022 kello 23 asti. Napauta jutun jälkeen keskustele-painiketta.

Katso lisää:

Uutistoimisto STT:hen kohdistuneen verkkohyökkäyksen tekijä ilmoittautunut ja esittänyt lunnasvaatimuksen

STT:n mukaan toimittajien muistiinpanoja ei ole vuotanut eikä lähdesuoja vaarantunut verkkohyökkäyksessä – muita vahinkoja selvitetään

Poliisi aloitti esitutkinnan STT:hen kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä

Source Link yle.fi