Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_aa61552c2b0b0d9e3bbf3d5b13e774ab, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutta tietoa Alec Baldwinin elokuvan ampumatragediasta: FBI löysi tähden kertomasta oudon ristiriidan – Uutisalue
Banner Before Header

Uutta tietoa Alec Baldwinin elokuvan ampumatragediasta: FBI löysi tähden kertomasta oudon ristiriidan

FBI on saanut päätökseen Hollywood-tähti Alec Baldwinin Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneen ampumatragedian tutkimukset, kertovat TMZ ja ABC News.

Alec Baldwin ampui Rust-lännenelokuvan kuvaajaa Halyna Hutchinsia ja ohjaajaa Joel Souzaa rekvisiitta-aseella viime vuoden lokakuussa.

Kyseessä oli onnettomuus, joka tapahtui kesken kuvausten. Epäillään, että kuvauksissa käytettyyn aseeseen oli jäänyt oikea luoti paukkupatruunojen sijaan. Baldwinille oli kerrottu, että ase olisi turvallinen käyttää.

Baldwinin aseesta singonnut luoti osui sekä Hutchinsiin, että Souzaan. Souza loukkasi olkapäänsä, mutta Hutchins menehtyi.

Rust-lännenelokuvan kuvaukset Santa Fessä päättyivät tragediaan, kun kuvaaja Halyna Hutchins menehtyi ampumaonnettomuudessa. Elokuvan kuvaukset ovat yhä tauolla, eikä toistaiseksi ole tiedossa, milloin elokuva saa ensi-iltansa.

ABC News kertoo, että FBI tutki onnettomuutta edeltäviä tapahtumia ja sitä, onko ase voinut laueta vahingossa. Baldwin painotti ABC Newsille joulukuussa antamassaan haastattelussa, ettei hän koskaan painanut aseen liipaisinta.

– En koskaan osoittaisi ketään aseella ja painaisi liipaisinta, Baldwin sanoi.

Baldwin sanoi, ettei hänellä ole aavistustakaan, miten ase on voinut laueta. Näyttelijätähti sanoi aseen lauenneen, kun hän päästi iskurista irti.

Baldwinin kuvauksissa käyttämä ase oli vuoden 1873-mallinen F LLI Pietta Long Colt .45 -revolveri.

ABC News kertoo, että FBI teki useita testejä samanlaisella aseella ja tutkijoiden mukaan on täysin mahdotonta, että revolveri olisi lauennut vahingossa.

ABC News kertoo, että FBI:n raportissa todetaan, että ainoa mahdollisuus on se, että Alec Baldwin painoi liipaisimesta.

TMZ-sivusto huomauttaa, ettei FBI:n raportista selviä, käytettiinkö asetesteissä Rust-elokuvan asetta vai samanmallista revolveria.

Lue lisää: Uusi video näyttää hetken, jolloin Alec Baldwin sai kuulla ampumansa kuvaajan kuolleen

Baldwinia vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja. Huhtikuussa oikeudessa käsiteltiin Hutchinsin perheen jättämää kannetta.

Oikeudessa kuultiin, ettei Rustin asevastaava Hannah Gutierrez Reed saanut koskaan mahdollisuutta tarkistaa, että aseessa on vain paukkupanoksia.

Oikeudelle toimittamassaan selvityksessään Reed kertoi Baldwinin olleen tietoinen, että kuvausryhmän jäseniä ei saa osoitella aseella missään tilanteessa.

– Hänen velvollisuutensa oli huolehtia kaikkien kuvauspaikalla olevien turvallisuudesta, Reed totesi.

– Silti hän osoitteli aseella Halynaa ennen onnettomuutta. Se on vastoin kaikkia sääntöjä ja tervettä järkeä.

Alec Baldwin kiistää jyrkästi painaneen liipaisinta. FBI:n mukaan revolveri ei ole voinut laueta vahingossa, vaan jonkun on täytynyt painaa liipaisimesta.

Baldwinin versio eroaa Reedin näkemyksestä. Näyttelijän mukaan Hutchins oli pyytänyt häntä virittämään aseen ennen kuvausten alkamista.

Baldwinin oikeudelle jättämässä vastauksessa painotettiin, että kuvaaja halusi näyttelijän käsittelevän pistoolia juuri kuten käsikirjoituksessa lukee.

– Baldwin kallisti asetta hieman alaspäin, jotta kuvaaja pystyisi tarkentamaan kameran hänen käteensä ja pistooliin. Harjoitellessaan liikettä Baldwin kysyi Hutchinsilta: ”Pidänkö asetta liian alhaalla?

– Kuvaaja oli tyytyväinen. Tämän jälkeen Baldwin veti iskurin taakse, mutta ei niin taakse, että ase olisi viritetty. Kun Baldwin päästi iskurista irti, ase laukesi, Baldwinin vastauksessa kerrottiin.

Source Link is.fi