Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0801fac57ee4b92efe0780bf53d3f209, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Välikohtaus perus­suomalaisten tilaisuudessa – ”Tampereen Trump” vastaanotti huorittelua Tammelan torilla – Uutisalue

Välikohtaus perus­suomalaisten tilaisuudessa – ”Tampereen Trump” vastaanotti huorittelua Tammelan torilla

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin joutui aggressiivisen kansalaisen tulilinjalle kuntavaalien alla kotikaupungissaan Tampereella. Välikohtaus tapahtui muutama päivä ennen kesäkuisia vaaleja Tammelan torilla järjestetyn perussuomalaisten vaalitilaisuuden yhteydessä.

Vallin sai vastaanottaa huorittelua ja väkivallalla uhkailua, joiden kohde oli puolueen Tampereen yhdistyksen vaalipäällikkö. Uhkailun kohde ei ollut itse torilla.

Uhkailija oli 55-vuotias tamperelaismies, joka oli aiemmin ollut mukana perussuomalaisten toiminnassa.

Oikeudessa Vallin kertoi, miten mies tuli hänen luokseen ja kysyi, missä vaalipäällikkö on. Vallinin mukaan mies oli tuohtunut ja vaikutti aggressiiviselta.

Oikeus kirjasi Vallinin kertoneen, että vastaaja alkoi puhua vaalipäälliköstä alatyylisesti ja totesi, että vaalipäälliköltä pitäisi vääntää niskat nurin.

Vallin oli pohtinut, pitäisikö paikalle soittaa poliisit, mutta mies poistui pian. Tilanteen jälkeen Vallin kehotti muita paikalla olleita soittamaan poliisit, jos mies tulee takaisin.

Veikko Vallin on paitsi poliitikko, myös menestynyt yrittäjä, joka on kertonut ihailevansa Yhdysvaltain entistä republikaanipresidenttiä Donald Trumpia. Vallin tunnetaankin myös lempinimellä Tampereen Trump.

Teon motiivi oli poliittinen. Vastaajan puoliso toimi perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksessa, mutta hallitus ei valinnut häntä ehdokkaaksi kuntavaaleihin.

Tämän vuoksi vastaaja oli jo aiemminkin käynyt uhkailemassa vaalipäällikköä perussuomalaisten toimistolla. Uhkailuiden vuoksi vaalipäällikkö oli toimistolta lähtiessään tarkistanut, on ketään lähettyvillä. Vaalipäällikkö oli myös vaihdellut ajoreittejään ja hankkinut kotiinsa turvakamerat.

Tammelan torin välikohtauksen jälkeen vastaaja koettiin uhkaksi perussuomalaisissa laajemminkin. Vaalipäällikkö kertoi oikeudessa, että tapahtumien seurauksena puoluejohdon turvamiehet turvasivat myös häntä vaalikiertueella.

Vastaajan mukaan vaalipäällikkö oli levittänyt perätöntä huhua siitä, että hänen vaimollaan olisi rikostaustaa ja että tämä olisi ollut tapahtuma-aikaankin epäiltynä rikoksesta. Väitteiden esittäminen jatkui vastaajan mukaan senkin jälkeen, kun hänen vaimonsa vaihtoi puoluetta.

Torille vastaaja päätyi kertomansa mukaan sattumalta yhdessä vaimonsa kanssa. Nähtyään Vallinin vastaaja päätti mennä kysymään häneltä vaalipäälliköstä. Vallin oli ennalta tietoinen osapuolten ristiriidoista.

Vastaaja uhkasi vääntää vaalipäällikön niskat nurin. Vallin kertoi vastaajan olleen raivostunut ja alkaneen huoritella vaalipäällikköä.

Vallinin arvion mukaan paikalla oli tapahtumahetkellä 10–15 ihmistä. Sitä Vallin ei osannut arvioida, kuinka moni kuuli huorittelua vastaajan kutsuneen vaalipäällikköä huoraksi.

Oikeus katsoi vastaajan syyllistyneen laittomaan uhkaukseen ja kunnianloukkaukseen ja määräsi vastaajalle yhteisen 50 päiväsakon rangaistuksen. Tuomiota ankaroittivat asianosaisten aiemmat ristiriidat.

Sakkoja tuli maksettavaksi 1 550 euroa.

Lisäksi vastaajan on maksettava vaalipäällikölle 600 euroa laittomasta uhkauksesta ja 1 000 euroa kunnianloukkauksesta. Jälkimmäisen osalta kärsimyskorvausta korotti se, että loukkaus kohdistui vaalitilaisuudessa puolueessa toimivaan henkilöön.

Maksettavaa vastaajalle kertyi kaikkiaan runsaat 3 400 euroa, kun mukaan lasketaan rikosuhrimaksu ja todistelukustannukset.

Source Link is.fi