Banner Before Header

Väli­kysymyksestä tiukka debatti: Häkkänen vaati hätätila­pykälää – ”Katsokaa peiliin, pää­ministeri Marin”

Uusi sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) oli tänään opposition grillattavana oppositiopuolueiden välikysymyksessä, joka koskee Suomen varautumista hybridivaikuttamiseen maan rajoilla.

Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt jättivät viime viikolla välikysymyksen, jonka aiheena on Suomen varautuminen siirtolaisvirtojen ohjaamiseen perustuvaan hybridivaikuttamiseen. Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja oli perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Välikysymyksen taustalla on kiristynyt tilanne Valko-Venäjän ja sen EU-naapurien rajoilla, kun Valko-Venäjä on käyttänyt hyväkseen EU:n alueelle pyrkiviä siirtolaisia ohjaamalla heitä unionimaiden rajoille.

Välikysymyksessä peräänkuulutetaan Suomen valmiuksia vastata vastaavanlaiseen hybridivaikuttamiseen siten, että tehtäisiin mahdolliseksi luopua määräajaksi turvapaikkahakemusten vastaanottamisesta.

  • ISTV näytti istunnon suorana ja Ilta-Sanomat seurasi debattia hetki hetkeltä. Seuranta löytyy artikkelin lopusta.

Mikkonen vihjasi viime viikolla opposition langenneen hybridivaikuttamisen ansaan.

– Siinähän mennään sellaisten sisäisen ja kansallisen turvallisuuden kysymysten äärelle, jotka eivät ole sen tyyppisiä, joita voidaan julkisesti levitellä. Tuntuu, että osittain hybridivaikuttamisella on jo saavutettu niitä tavoitteita, että aiheutetaan kotimaassa hämmennystä, Mikkonen sanoi.

Välikysymyksessä esitetään, että Suomen lainsäädäntöön säädetään välittömästi hätätilapykälä, jonka nojalla turvapaikkahakemusten vastaanottaminen voidaan keskeyttää laajamittaisen maahantulon tilanteessa kansallisen turvallisuuden ja yleisen järjestyksen turvaamiseksi.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina.

Source Link is.fi