Valmentaja ampui toisen valmentajan – junioriottelu päättyi kylmäävään tragediaan Yhdysvalloissa

Viikonloppuna Yhdysvaltojen Texasissa pelattu amerikkalaisen jalkapallon junioriottelu sai traagisen päätöksen, kun toisen joukkueen valmentaja ammuttiin kuoliaaksi.

Tilanne sai alkunsa valmentajien ja tuomarin välisestä sanasodasta, joka yltyi nopeasti kunnon kahakaksi. Pian toinen valmentajista kaivoi aseensa esiin ja ampui vastakkaisen joukkueen kollegaansa monta kertaa.

Uutiskanava CNN:n artikkelin mukaan Lancasterin poliisi sai hälytyksen ampumisesta lauantaina hieman ennen iltayhdeksää. Surmansa saanut valmentaja oli 43-vuotias Michael Hickmon – Lancasterista kotoisin kolmen lapsen isä ja isoisä.

Lancaster on reilun 40 000 asukkaan kaupunki Dallasin ulkopuolella.

Teosta epäillään 39-vuotiasta Yaqub Talibia, joka on entisen NFL-tähden ja Super Bowl -voittajan Aqib Talibin isoveli. CNN:n tietojen mukaan myös ex-supertähti oli paikalla lauantai-illan ottelussa ja hänen osuuttaan tapahtumissa tutkitaan.

Aqib Talib voitti Super Bowlin Denver Broncosin riveissä vuonna 2016. Hän päätti uransa vuonna 2019.

Vanhempi Talib pakeni tapahtumapaikalta, mutta ilmoittautui poliisille maanantaina. Hänet on pidätetty murhasta epäiltynä.

– Talib katuu ihmiselämän traagista menetystä, mutta ilmiantoi itsensä lain edessä, jotta voisi kertoa tarinasta oman puolesta, miehen asianajaja kommentoi.

Amerikkalaisen amatöörijalkapallon kattojärjestö on ilmaissut osanottonsa surullisten tapahtumien johdosta Twitterissä.

– Meidän maailmassamme – etenkään missään nuorten urheilussa – ei ole tilaa tällaiselle väkivallalle ja törkeälle piittaamattomuudelle ihmishengestä. Esitämme sydämelliset osanotot uhrin perheelle ja kaikille, joita tämä kauhea ja traaginen tapahtuma on traumatisoinut, twiitissä kirjoitetaan.

Myös Suomen NFL-selostaja Mika Laurila on ottanut tapaukseen kantaa Twitterissä. Hän kertoo olevansa täysin sanaton kauheiden tapahtumien vuoksi.

– Ihmiskunta on menettämässä otteensa merkityksellisyydestä ja todellisesta tärkeydestä, amerikkalaisen jalkapallon ääni päätti lohduttoman kirjoituksensa.

Source Link is.fi