Banner Before Header

Valtio­neuvosto päättää sunnuntaina maahan­tulon rajoituksista uuden virus­muunnoksen vuoksi

Valtioneuvoston on tarkoitus päättää huomenna iltapäivällä maahantulon rajoituksista, jotka koskevat eteläisessä Afrikassa oleskelleita, kirjoitti sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) Twitterissä. Mikkosen mukaan syynä on uuden omikronvirusmuunnoksen mahdollisesti aiheuttama uhka.

Mikkonen ei kertonut twiitissä, minkälaisista maahantulon rajoituksista voisi olla kyse.

Aluehallintovirastot määräsivät tänään rajanylityspaikoille pakolliset terveystarkastukset matkustajille, jotka ovat olleet kahden viikon aikana tietyissä eteläisen Afrikan maissa.

Lue lisää: Näin uuteen korona­muunnokseen on reagoitu Suomessa: kiristyksiä lento­kentälle, riski­alueelta tulijat pakolliseen terveys­tarkastukseen

Aiemmin perjantaina ja lauantaina on raportoitu ensimmäisistä omikrontapauksista ympäri Eurooppaa.

Suomessa uutta muunnosta ei ole toistaiseksi vielä havaittu. Lauantaina sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvinen kertoivat pitävänsä epätodennäköisenä, että uuden muunnoksen rantautumisen Suomeen voisi estää.

Lääkevalmistaja Biontech kertoi lauantaina, että se pystyy valmistamaan ja jakeluun päivitetyn koronavirusrokotteen sadassa päivässä, jos käy ilmi, että uusi muunnos kiertää nykyisen rokotteen suojaa.

Source Link is.fi