Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_48e3dd7e36eba70e7e2b7c5a8fcdeca6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valtteri Bottakselta komeita ohituksia ja suuri helpotuksen huokaus F1-sprintissä – ex-tiimi Mercedeksen katoaminen kuvista oli silmiinpistävää – Uutisalue

Valtteri Bottakselta komeita ohituksia ja suuri helpotuksen huokaus F1-sprintissä – ex-tiimi Mercedeksen katoaminen kuvista oli silmiinpistävää

Kauden ensimmäisessä formula ykkösten sprinttikisassa lauantaina Italian Imolassa nähtiin kiivas voittokamppailu. Sprinttikisassa ajettiin kolmannes varsinaisen osakilpailun mitasta eli 21 kierrosta.

Toisesta ruudusta lähtenyt Ferrarin Charles Leclerc nousi startissa ohi heikon startin saaneesta Red Bullin Max Verstappenista. Pitkään näytti, että kärkikaksikko painelee maaliin niillä sijoillaan, kunnes muutama kierros ennen sprintin maalia hollantilainen olikin noussut hieman varkain taas monacolaisen kantaan.

Toiseksi viimeisellä kierroksella Verstappen ohitti Leclercin vääjäämättä, eikä MM-sarjaa johtavalla Ferrari-kuskilla ollut mahdollisuuksia enää vastata.

Verstappen sanoi, että hänellä oli lopussa luultavasti hieman parempikuntoiset renkaat kuin Leclercillä. Leclerc oli samoilla linjoilla.

– Huomenna pääsen eturivistä starttiin kuitenkin. Sprinttikisan lopussa oli hieman ongelmia renkaiden kanssa, sitä täytyy analysoida, Leclerc totesi ja kiitteli Imolassa Ferrarin kotiyleisön pitämää hienoa kannustusta.

Verstappen lähtee siis paalupaikalta myös sunnuntaiseen osakilpailuun ja Leclerc toisesta ruudusta.

Formula 1.
Tässä vaiheessa MM-sarjaa johtava Charles Leclerc vaikutti vielä menevän helpohkosti sprintin voittoon.Formula 1 / Getty Images
Max Verstappen ohittaa Charles Leclercin sprinttikisassa Imolassa 23.4.2022.
Viimeistä edellisellä kierroksella Max Verstappen kuitenkin iski.Getty Images

Tallien toiset kuskit ajoivat vankan sprinttikisan. Red Bullin Sergio Perez nousi seitsemännestä ruudusta kolmanneksi.

Eilen ajovirheen takia ulosajoon aika-ajonsa pilannut Ferrarin Carlos Sainz Jr. nousi kymmenennestä ruudusta neljänneksi. Red Bull ja Ferrari olivat omaa luokkaansa muihin talleihin verrattuna.

Valtteri Bottakselle iso helpotus – ”Pystymme taistelemaan viidennestä sijasta”

Perezin ja Sainzin lisäksi Valtteri Bottas voi olla tyytyväinen sprinttiinsä. Bottas joutui keskeyttämään aika-ajot perjantai-iltana tekniseen vikaan. Hänen autoaan korjailtiin lauantaina, eikä Bottas päässyt osallistumaan päivän harjoituksiin. Ja kun perjantaina oli ollut sadetta, Bottaksella ei muiden kuskien tapaan ollut alla harjoituksia kuivalla kelillä. Sprinttikisa ajettiin kuivassa kelissä.

Bottaksen auton runko oli vaihdettu. Aika-ajoissa Alfa Romeon pakoputkijärjestelmään oli iskenyt vika, minkä takia lämpötilat autossa nousivat. Vahingot olivat niin mittavia, että talli näki parhaaksi vaihtaa runkoa. Moottori oli siirretty vararunkoon, mutta Bottas joutui ottamaan käyttöön uuden vaihdelaatikon.

– Meillä oli ongelma pakoputkessa. Ja siksi komponentit ympärillä paloivat, kuten vaihteiston kotelo, selitti ennen sprinttiä tallipäällikkö Frederic Vasseur.

Bottaksen toive ennen sprinttiä oli, että ”kunhan nyt vehkeet toimii”.

Bottas lähti sprinttiin kahdeksannesta ruudusta ja putosi pari sijaa startissa. Hän kuitenkin ohitti ensin Sebastian Vettelin, sitten Fernando Alonson ja lopussa vielä Kevin Magnussenin.

Bottas sai kaksi pistettä MM-sarjan taulukkoon, kun sprintissä niitä jaettiin kahdeksalle parhaalle. Sprintin voittaja Verstappen kuittasi kahdeksan pistettä.

Suomalaiskuski oli Viaplayn haastattelussa erittäin tyytyväinen Alfa Romeon vauhtiin. Vain lähtö, joka on tällä kaudella ollut haasteena, aiheutti taas päänvaivaa.

– Lähtö oli taas vähän huono. Se on ollut vaikeaa tällä kaudella, tällä kertaa se lähti vain sutimaan viivalta. Sen jälkeen oli hyvä kisa, Bottas tiivisti.

– Vauhti oli hyvää ja pystyin ohittamaan muutaman auton. Se antaa hyvää fiilistä huomiselle, kun tunsi, että meillä on täällä hyvä kisa-auto. Huomenna pystymme taistelemaan varmasti McLarenin kanssa, Bottas uskoi.

Valtteri Bottas katsoo autoon ulosajon jälkeen Imolan harjoituksissa 22.4.2022.
Perjantaina Bottaksella riitti ongelmia, kun hän ajoi ulos harjoitusten lopussa ja aika-ajoissa matka tyssäsi tekniseen vikaan. Nyt sprintti sujui kuitenkin vahvasti.ANP / Getty Images

Suomalaiskuski myönsi, että kesti pari kierrosta päästä rytmiin, kun hän ei päässyt osallistumaan harjoituksiin eikä saanut tuntumaan kuivan kelin renkaista.

– Tämä päivä antaa huomiselle uskoa paljon. Pystymme normaalissa kisassa taistelemaan viidennestä sijasta, uskon niin. Vauhti oli lopussa nopeampaa kuin Norrisilla ja Ricciardolla.

Bottas siis starttaa huomenna seitsemännestä ruudusta ja hän luottaa, että edeltä starttaava McLaren-kaksikko on haastettavissa.

Mihin jäi Mercedes?

Bottaksen entisen tiimin Mercedeksen vajoamisesta kertoo paljon se, ettei George Russellia tai Lewis Hamiltonia näkynyt koko sprinttikisan aikana tv-kuvissa, kun päähuomio oli luonnollisesti kärkitaistossa ja ohituksissa.

Russell lähti sprinttiin sijalta 11 ja oli 11:s. Hamilton menetti yhden sijan ja oli 14:s.

Hamilton on voittanut vähintään yhden kisan joka kaudella sen jälkeen, kun hän 2007 aloitti formula ykkösissä.

– Tämä on tosi outoa. Kahdeksan vuotta on puhuttu Mercedeksestä ja Hamiltonista. Tämä osoittaa lajin raadollisuuden. Hamilton on tilanteessa, jossa ei ole ollut koko urallaan. Asiat voivat lajissa toki muuttua nopeasti, mutta miten Mercedes voi hukata pallon ja olla ihan kuin rookie-tiimi, äimisteli Viaplayn asiantuntija Toni Vilander lähetyksessä.

Lue lisää:

Yle seuraa F1-viikonloppua: Verstappenilta mestarillinen ohitus ja voitto Imolan sprinttikisassa | Bottakselta komea nousu seitsemänneksi vaikeuksien jälkeen

F1-kausi jatkuu aika-ajoilla jo perjantai-iltana, koska lauantaina ajetaan sprintti – näin viime kauden kohu-uudistusta on muokattu

Saudi-Arabia ostaa urheilukisoja sadoilla miljoonilla euroilla – Mikko Ilonen tyrmää golfpiirejä kuohuttavan ökyprojektin: ”Ei todellakaan kaivata”

Ajaako Valtteri Bottas Audin vauhdittamana F1-sarjaa vuonna 2026? F1-asiantuntija kuumasta spekulaatiosta: ”Kaikki on mahdollista”

Miten ihmeessä Max Verstappen keskeytti taas? Ylen F1-asiantuntijalta huolestuttava tulkinta – Valtteri Bottaksen tiimiltäkin virhe

”Tätä ei voi hyväksyä” – Verstappenin nenään outo nesteen haju ja iso kolaus mestaruustaistossa! Leclerc ylivoimainen, Bottas kahdeksas

Source Link yle.fi