Banner Before Header

Valtteri Bottas kommentoi ensi kauden tulokastallikaveriaan – Kimi Räikkösellä todella ”jäämiesmäinen” näkemys huimasta mestaruustaistosta

Formula ykkösten kautta 2021 on jäljellä kolme osakilpailua. Niistä ensimmäinen ajetaan sunnuntaina Qatarissa.

Valtteri Bottas ei taistele kuljettajien maailmanmestaruudesta, mutta Mercedes-pestinsä tähän kauteen päättävällä suomalaiskuljettajalla on kuitenkin vielä tavoiteltavaa ennen siirtymistä Alfa Romeon riveihin. Bottas haluaa viidennen peräkkäisen valmistajien MM-tittelin, ja kolme kisaa ennen kauden päättymistä Mercedeksellä on 11 pisteen etumatka Red Bulliin.

– Se on tärkeä juttu minulle. Vaikka lähdenkin tallista, en luovu tavoitteistamme tälle kaudelle. Viides peräkkäinen valmistajien titteli olisi jotain todella erityistä, viisi on parempi kuin neljä. Eli siinä todellakin on tavoitetta, ja se tuo myös motivaatiota minulle, Bottas sanoi Qatarin kisaviikonlopun alla torstaina.

Tällä viikolla varmistui, että Bottaksen tallitoverina ensi kaudella Alfa Romeolla ajaa Guanyu Zhou, josta tulee kaikkien aikojen ensimmäinen kiinalainen F1-ajaja. Zhou kuului Ferrarin kuljettaja-akatemiaan vuosina 2014–2018 ennen siirtymistään Renaultin nuorisotalliin vuonna 2019, ja viimeiset kaksi vuotta hän on ollut ranskalaisyhtiön testikuljettaja.

Tällä kaudella kiinalainen on Alpinen testikuljettajan pestin lisäksi ajanut kolme voittoa F2-sarjassa ja on sarjan pistetaulukossa toisena. Bottas ei vaikuttanut tallin kuljettajavalintaan, mutta hän näkee potentiaalia 22-vuotiaassa Zhoussa, joka on antanut F2-sarjassa hyviä näyttöjä.

– Odotan yhteistyötämme. En tunne häntä ihmisenä vielä juurikaan, en ole ihan varma, olenko koskaan tavannut häntä kunnolla. Mutta F2:ssa häntä olen nähnyt, ja eritoten tänä vuonna hän on ajanut hyviä kisoja. Taitaa olla toisena sarjan pistetilanteessa, joten kyllä hän tietää, miten ajetaan. Hän on aika nuori, mutta on jo viettänyt muutaman vuoden näissä kuvioissa. Joten potentiaalia on. Ja minä yritän auttaa häntä tallikaverina, Bottas kommentoi ensi vuoden tallikaveriaan.

Guanyu Zhou on tällä kaudella voittanut kolme kisaa F2-sarjassa. Kuva: All Over Press

”Keskimäärin Red Bull on onnistunut paremmin”

Ennen ensi vuotta ajetaan vielä tämän kauden ratkaisut. Mercedes hallitsi viime sunnuntaina Brasilian GP:ssä Lewis Hamiltonin voittaessa ja Bottaksen sijoittuessa kolmanneksi. Kakkoseksi sijoittunut Red Bullin Max Verstappen on yhä kuljettajien MM-pisteissä kärjessä, mutta eroa Hamiltoniin on enää 14 pistettä. Nyt pisteistä taistellaan kuljettajille uudella radalla, kun ensimmäisen kerran ajettava Qatarin kisa kierretään Losailin radalla.

– Brasilian viikonloppu oli hienoinen positiivinen yllätys. Se, millainen vauhti meillä oli. Mutta uusilla radoilla on aina vaikea ennustaa, miten käy. Perjantain harjoituksissa saadaan sitten esimakua siitä, millaista täällä on, Bottas mietti.

– Jos katsoo kautta kokonaisuutena, Red Bullilla on ollut pieni etulyöntiasema koko kauden. Keskimäärin he ovat onnistuneet paremmin. Joten tallissamme on ajatuksena, että olemme jälleen altavastaajia tänä viikonloppuna. Mutta tasaista on pisteissä, olemme kyenneet taistelemaan heidän kanssaan. Ja sitä jatketaan täälläkin.

Kimi Räikkönen: ”Se voittaa, jolla on viimeisen kisan jälkeen eniten pisteitä”

Formula ykkösissä kautta aikain eniten ajanut Kimi Räikkönen päättää huikean F1-uransa Lähi-idässä kisattavaan triplaan. Tämän viikonlopun Qatarin GP:tä ennen vuoden 2007 maailmanmestari sai vastata kysymykseen, onko tämän vuoden maailmanmestaruuskamppailu Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä yksi kaikkien aikojen jännittävimmistä.

Vastaus oli varsin klassista Räikköstä.

– Koska en ole mukana (mestaruuskamppailussa), minulle on sama kuka voittaa. Tietenkin se voittaa, jolla on viimeisen kisan jälkeen eniten pisteitä, Räikkönen totesi.

Lewis Hamilton ja Max Verstappen ottivat taas tiukasti yhteen Brasilian osakilpailussa viime sunnuntaina. Kuva: XPB Images / All Over Press

Verstappenin ja Hamiltonin vääntö kiinnostaa mediassa, ja viime päivinä on kohkattu kaksikon tilanteesta viime sunnuntain Brasilian osakilpailussa. Verstappenin on katsottu kiilanneen Hamiltonin radalta brittitähden yrittäessä ohitusta. Räikköseltä kysyttiin tuostakin kohusta.

– Olen nähnyt siitä tilanteesta jotain (kuvaa). He ajautuivat molemmat radalta, eivät koskeneet toisiaan. Ei siitä kovin paljon voi sanoa. Ei siinä mielestäni ollut mitään hullua. Olen nähnyt paljon pahempaa, olen ollut osallisena paljon pahemmassa. Mutta tuosta on kirjoitettu paljon ja tehty siitä pahempaa kuin se oikeasti olikaan, Räikkönen mietti.

Räikkönen, 42, ilmoitti syyskuun alussa päättävänsä F1-uransa tähän kauteen. Tällä viikolla Räikkösen talli Alfa Romeo kertoi, että myös Antonio Giovinazzin ajot tallissa päättyvät tähän vuoteen. Ensi kaudella Alfalla ajavat Bottas ja tulokaskuski Zhou.

– Harmi Antonion kannalta. Hän on todella mukava tyyppi, olemme tunteneet toisemme jo aika pitkään. Mutta sellaista se joskus on, ja toivottavasti hän löytää jotain hyvää hommaa ja toivottavasti saa vielä joskus uuden mahdollisuuden F1:ssä. Hän ehdottomasti ansaitsisi sen, mutta ajajapaikkoja ei kovin monta ole ja formula ykkösiin pyrkii moni. Mutta toivotaan, Räikkönen kommentoi Giovinazzia.

”Uudet radat aina hauskoja”

Koska Qatarissa ajetaan nyt ensimmäisen kerran, Losailin rata on uusi tuttavuus kaiken kiertäneelle Räikkösellekin. Ja uutta tulee F1-uran loppumetreillä myös 5. joulukuuta ajettavalla Saudi-Arabian GP:llä. Lisäksi kauden päätöskisaan Abu Dhabissa 12. joulukuuta on tehty ratamuutosta viime vuodesta.

– Uudet radat ovat aina hauskoja. Olen nähnyt (Losailin rataa) televisiosta katsoessani (ratamoottoripyöräilyn) MotoGP:tä. Katsotaan nyt, millainen se on formula ykkösille. Ja Saudeissa ajetaan sitten taas uudella radalla, katsotaan sitten, mitä se tuo tullessaan. Abu Dhabissa on kai tehty jotain muutoksia, mutta tuskin se ihan hirveästi poikkeaa vanhasta. Odotan kauden päättymistä innolla, Räikkönen summasi loppukautta.

Lue lisää:

Source Link yle.fi