Banner Before Header

Vammalan Lentopallolle jo viides perättäinen Suomen mestaruus – Savo Volley joutui nöyrtymään seiskapelissä

Vammalan Lentopallo ei antanut Savo Volleyn juhlia kotikentällä, sillä se kukisti savolaiset Kuopiossa jo kolmen erä taiston jälkeen 3–0 (25–19, 25–23, 25–20).

Sastamalan tärkeimpiä pelaajia oli hakkuri Matias Tihumäki, jota passarikonkari Mikko Esko ruokki ahkerasti kahden ensimmäisen erän ajan. Tihumäki ehti iskeä 16 pistettä, ennen kuin loukkasi olkapäänsä toisen erän lopussa ja joutui jättämään kentän.

VaLePa ei kuitenkaan hämmentynyt hakkurinsa loukkaantumisesta, sillä sen riveistä löytyi muitakin ratkaisijoita. Sakari Mäkinen, Mikko Karjarinta ja Severi Savonsalmi viimeistelivät tehokkaasti. Vierailijan lisäksi myös Savo Volley helpotti pisteiden tekoa virheillään.

Edellisessä ottelussa huikean nousun tehnyt Savo Volley ei tällä kertaa onnistunut vastaavassa. Kotijoukkueen tehot olivat liikaa kuudennessa finaalipelissä hakkurin paikalle siirretyn Michael Michelaun varassa, ja vaikka Andrus Raadik onnistuikin ajoittain pisteiden teossa, teki virolaispelaaja myös paljon virheitä.

VaLePa on voittanut nyt seitsemän Suomen mestaruutta vuoden 2012 jälkeen. Savo Volley sijoittui viime kaudellakin hopealle. Seitsemänteen finaaliotteluun päättyi myös kahden legendaarisen suomalaispelaajan urat, sillä Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala ja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu jättävät pelikentät tähän kauteen.

Juttua päivitetään.

Source Link yle.fi