Banner Before Header

Vanhan Porvoon palon leviäminen saatu pysäytettyä

Vanhassa Porvoossa on tulipalo käynnissä.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on syttynyt alueella sijaitsevassa ravintolassa.

Palo saatiin jo kertaalleen rajattua ullakkotiloihin, mutta se pääsi uudelleen leviämään rakennuksen välipohjassa. Puoli kolmen jälkeen yöllä Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi, että palon leviäminen on saatu jälleen pysäytettyä.

Rakennuksen koko pohjoispäädyssä on laajoja palo- ja vesivahinkoja.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi aiemmin, että sammutustyöt jatkuvat koko yön.

Palo on Vanhassa Porvoossa alueella, jossa on puutaloliikekiinteistöjä. Pelastuslaitos on ollut yhteydessä läheisten kiinteistöjen ja yritysten omistajiin. Pelastuslaitoksen mukaan kiinteistöihin ei saa mennä omin päin.

Ravintolan kanssa samassa rakennuksessa on hotelli Pariisin Ville. Päivystävän päällikön Santeri Pohjolaisen mukaan hotelli on evakuoitu ja Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys on järjestänyt yhdeksälle hotellin asiakkaalle majoitustilat.

Pelastuslaitoksen mukaan palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi on katkaissut liikenteen Välikadulla ja Jokikadulla.

Itäväylän tietojen mukaan sivullinen oli kiivennyt katolle ja yrittänyt hillitä liekkejä käsisammuttimella.

IS:n lukijan mukaan lieskat näkyivät kattojen yllä noin puoli yhdentoista aikaan. Kello yhdentoista maissa liekkejä ei enää näkynyt.

Lukijan mukaan savua on ollut runsaasti ja haju on tuntunut noin 1,5 kilometrin päässä palopaikalta.

Pelastuslaitos sai hieman kello kymmenen jälkeen illalla hälytyksen rakennuspalosta Jokikadulla. Paikalla on ollut 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Vanhan Porvoon alueella on runsaasti savua. Pelastuslaitoksen mukaan palosta aiheutuu haittaa Porvoon keskustan alueelle.

Pelastuslaitos on kehottanut välttämään lähialueella liikkumista. Asukkaista kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmastointi.

Source Link is.fi