Banner Before Header

Varusmiesliitto tyrmää ministeri Kiurun ehdotuksen

Varusmiesliitto ei lämpene perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) ehdotukselle käyttää varusmiehiä koronatilanteen hoitamisessa. Eilen kiuru sanoi, että sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Puolustusvoimia varautumaan antamaan kunnilla ja sairaanhoitopiireille virka-apua. Avuntarve voi olla jopa 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanos.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Joel Elmaci sanoo, että ei ole asepalvelusta suorittavien etujen mukaista, että heidät laitetaan kahdeksi kuukaudeksi hoitamaan koronatilannetta.

– Koulutuksen vaje näkyisi vielä monien saapumiserien jälkeen, kun johtajakoulutukseen päätyisi porukkaa vajavaisilla taidoilla, Elmaci sanoo liiton tiedotteessa.

Liitto kiinnittää huomiota siihen, että Suomessa olisi muitakin ryhmiä, joita voisi käyttää koronatilanteen hoitamisessa eikä liiton mielestä ensimmäisenä kannata karsia sotilaiden koulutuksesta.

– Suomen armeija nojaa laajaan ja ennen kaikkea osaavaan reserviläisarmeijaan. Näemme, että ministeri Kiurun esitys heikentäisi kokonaisturvallisuutta.

– Jos Puolustusvoimia on käytettävä, olisiko mahdollista harkita reserviläisten hyödyntämistä?

Source Link is.fi