Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3f8b7a1940262ec07dd41af3ad5986b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vasemmisto­nuorten puheen­johtaja toivoi kuvia ”kaljuuntuvista pukumies­insinööreistä” – Twitter kiehahti – Uutisalue

Vasemmisto­nuorten puheen­johtaja toivoi kuvia ”kaljuuntuvista pukumies­insinööreistä” – Twitter kiehahti

Vasemmistonuorten hiljattain valittu puheenjohtaja Pinja Vuorinen käynnisti lauantaina Twitter-jupakan, jonka avainsanoiksi voisi mainita esimerkiksi kaljuuntumisen ja pukumiehet.

Vuorinen twiittasi toivovansa kuvakokoelmaa ”kaljuuntuvista pukumiesinsinööreistä” ja joku sellaisen hänelle tekikin. Kuviin päätyivät muun muassa toimittaja Tuomas Enbuske ja Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen.

Twiitti sai osakseen runsasta ihmettelyä. Se on koettu muun muassa miesten ja heidän ulkonäkönsä pilkkaamiseksi.

Moni keskusteluketjuun osallistuneista tivasi Vuoriselta, mikä hänen twiittinsä tarkoitus oikein oli. Lisäksi moni kommentoi, ettei pidä toisten ihmisten ulkonäön kommentointia asiallisena.

Toiset taas kertoivat omia kokemuksiaan. Esimerkiksi 18-vuotias kokoomusnuori Patrik Wilska kertoi siitä, miten hänellä oli iso kysymys lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleihin.

Wilska kertoo sairastavansa huomattavaa ihotautia ja joutuneensa sen vuoksi kiusatuksi pienestä pitäen.

Vasemmistonuorten Vuorisen mukaan hänen ei ole ollut tarkoitus nauraa ihmisten ulkonäölle, vaan sille, että kaikki hänelle kommentoivat henkilöt tuppaavat näyttää hänen silmissään samalta. Vuorinen kertoo twiiteissään, ettei arvota esimerkiksi kaljuuntumista hyväksi tai pahaksi asiaksi.

Vuorinen on todennut myös tiedostavansa, ettei toimi hyvän käytöksen, hyvien tapojen tai kohteliaisuuden puitteissa.

Vuorinen perusteli asiaa twiittiketjussaan. Hänen mukaansa kyse on siitä, että tietynlaisen puhetavan vaatiminen on vallankäyttöä, eikä hänellä ole kiinnostusta lähteä tähän leikkiin mukaan.

Kuvaan päätynyt Tuomas Enbuske taas itse kommentoi asiaa toteamalla, ettei ole ollenkaan loukkaantunut, mutta ei ymmärrä myöskään mikä vitsin pointti oli.

24-vuotias Pinja Vuorinen valittiin Vasemmistonuorten puheenjohtajaksi 6. marraskuuta. Puheenjohtajakausi alkaa vuoden vaihteessa ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Source Link is.fi