Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_581febb3cb542962cbb1bd52eba97472, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vastaamon ex-toimitus­johtaja Ville Tapiota syytetään tietosuojarikoksesta – Uutisalue
Banner Before Header

Vastaamon ex-toimitus­johtaja Ville Tapiota syytetään tietosuojarikoksesta

Vastaamon entistä toimitusjohtaja Ville Tapiota vastaan on nostettu syyte tietosuojarikoksesta. Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen.

Syyttäjä on tehnyt myös kaksi syyttämättäjättämispäätöstä. Keskusrikospoliisi (KRP) sai aiemmin syyskuussa valmiiksi tapaukseen liittyvän esitutkinnan. Esitutkinta siirtyi syyteharkintaan kolmen yhtiössä tietoturvasta ja -suojasta vastanneen ihmisen osalta.

Vastaamoon kohdistui yhtiön mukaan tietomurto marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Lokakuussa 2020 yhtiö kertoi joutuneensa kiristyksen kohteeksi. Asiakkaiden tietoja julkaistiin netissä ja heiltä vaadittiin lunnaita tietojen levittämisen uhalla.

Poliisin mukaan Vastaamon tietokannassa oli noin 33 000 ihmisen tiedot. Noin 22 000 ihmistä on tehnyt asiassa tutkintapyynnön, ja noin 6 000 on antanut täydentävän lausuman.

Source Link is.fi