Banner Before Header

Veiterä voitti jääpallon Suomen cupin – ”Onhan se tosi mukavaa kantaa kannu Lappeenrantaan”

Cupin ratkaisi 91. minuutilla kamppailussa kahdesti maalannut Esko Liukkonen, joka pelasi pirteästi ja yritteliäästi koko ajan.

– Onhan se tosi mukavaa kantaa kannu Lappeenrantaan kelpo taistelun jälkeen. Joukkue pelasi yhtenäisesti ja kurinalaisesti, ja itse onnistuin myös. Kolme viimeisintä peliä on minulla kulkenut paremmin kuin aikoihin, Liukkonen latasi.

Akilleksen Iisakki Kaivola oli kallella kypärin.

– Eipä tämä hääviä ole, kun hävitään. Eivätkä ne tekemäni maalit lohduta, kun kannu karkasi Lappeenrantaan, Kaivola kertoi.

Avausjaksolla peli aaltoili puolelta toiselle. Kun Akilles teki maalin, niin eipä oikein aikaakaan, kun Veiterä kuittasi. Näin edettiin koko avausjakso: Akilles maali, Veiterä maali. Numerot olivat puoliajalla 3–3.

Toisen jakson Akilles aloitti sähäkästi. Ottelu ei kunnolla ehtinyt käynnistyä tauon jälkeen, kun Akilleksen Iisakki Kaivola maalasi matsissa jo toistamiseen. Pari minuuttia myöhemmin eli 47. minuutilla Akilleksen Rasmus Kettunen pani pyörylän verkon perukoille: 5–3.

Mutta Veiterä vyöryi, ja maalarimestareina olivat liukkaat Liukkosen veljekset: Esko 63. minuutilla ja Tuomas 66. minuutilla. Esko Liukkonen kruunasi sitten koko jutun lisäajalla.

Akilles oli ollut kolmesti peräkkäin cupin ykkönen

Liigan ja cupin tutut väkevöijät Akilles ja Veiterä olivat vastakkain myös kolmessa edellisessä Suomen cupin loppuottelussa. Ne kaikki olivat nyt hävinneen Akilleksen voittokulkua ja päättyivät maalein 3–2, 3–2 ja 6–1.

Jääpallo on iso asia idyllisessä Porvoossa. Jääkenttää reunustaa siellä usein tuhansia ihmisiä tärkeimmissä otteluissa. Viimeisimmät vuodet ennen koronaa olivat Akillekselle mainiota aikaa myös taloudellisesti. Sitten korona aloitti tuhoavan kiusansa ja esti väen pääsyn jään reunamille useissa finaalimatseissa. Nyt kiihkeää ja tasaista loppuottelua seurasi rapiat 400 katsojaa.