Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8b7c90a8cbdec4d5a426458304719e91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Veli-Pekka Ketola: ”Mölli” oli yksi suurimpia, ellei suurin” – Uutisalue

Veli-Pekka Ketola: ”Mölli” oli yksi suurimpia, ellei suurin”

ENTINEN huippujääkiekkoilija Matti ”Mölli” Keinonen on kuollut 80-vuotiaana. Keinonen kuoli lauantaina imusolmukesyöpään sairaalassa Uudessakaupungissa. Keinosen kuoleman vahvisti STT:lle hänen poikansa Jussi Keinonen.

Ässien ja Leijonien entinen tähtihyökkääjä Veli-Pekka Ketola, 73, muistelee ystäväänsä Mölli Keinosta erityisellä lämmöllä.

– Pelasimme samassa joukkueessa useita kertoja. Matti oli kaikin puolin hieno mies ja loistava jääkiekkoilija, Ketola sanoo Ilta-Sanomille.

– Matti oli syntynyt luistimet jalassa ja oli ilmiömäinen luistelija. En ole koskaan nähnyt samanveroista luistelijaa, enkä todennäköisesti koskaan tule näkemäänkään. Osa luistelutaidosta oli varmasti kovan harjoittelun tulosta, mutta lähtökohtaisesti hän oli uskomattoman lahjakas, Ketola tuumaa.

Matti Keinonen pelasi maajoukkueessa yhdeksässä MM-turnauksessa ja kaksissa olympialaisissa vuosina 1962–1973. Suomen mestaruuden Keinonen voitti Lukossa vuonna 1963 ja RU-38:ssa vuonna 1967. Hän pelasi miesten maajoukkueessa peräti 196 ottelua.

Pelaajauransa jälkeen Keinonen saavutti valmentajana SM-hopeaa TPS:ssa vuonna 1985 ja Lukossa vuonna 1988.

Ketola korostaa, että Keinosen merkitys suomalaiselle jääkiekkoilulle on valtava.

– Kun lajin pioneerityötä tehtiin, niin Mölli oli yksi suurimpia, ellei suurin.

Keinonen oli myös persoonana tavattoman kiinnostava ja värikäs.

– Möllille olisi pitänyt olla siihen aikaan ihan omat Ilta-Sanomat, niin suosittu hän oli. Yleisö tuli innokkaasti häntä katsomaan – pelityyli ja mies itsessään oli persoonallinen, Ketola toteaa.

Keinosen tarinaan liittyy oleellisesti huumori. Hän oli karismaattinen ja viehätysvoimainen henkilö.

– Hänellä oli aina pilke silmäkulmassa. Hän oli velikulta kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Ketola ja Keinonen pitivät puhelimitse yhteyttä aina Möllin poismenoon asti.

– Elämän liekki himmeni, mutta huumorintaju säilyi ihan loppuun asti.

Source Link is.fi