Banner Before Header

Venäjällä keksittiin oma ”Timanttiliiga” – maan tähti­urheilija vertasi hautajaisiin

Yleisurheilun Timanttiliiga on jo täydessä vauhdissa. Viikonloppuna kilpailtiin Marokon Rabatissa, ja loppuviikosta urheilutähdet ottavat toisistaan mittaa Roomassa.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kuitenkin loistavat poissaolollaan.

Timanttiliigan yleiskokous päätti sulkea heidät toistaiseksi ulos kilpailuista sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

Lue lisää: Venäläiset ja valkovenäläiset heitettiin ulos Timanttiliigasta

Venäjän urheilupiirit vastasivat ilmoitukseen perustamalla oman kansallisen ”Timanttiliigan”, jota urheilijat voivat kiertää kesän ajan.

NRK:n mukaan kiertue rakentuu yhteensä 16 osakilpailusta ja erillisistä finaalimittelöistä.

– Sitä pidetään touko-elokuussa maan kahdeksassa maakunnassa. Siihen osallistuu noin tuhat urheilijaa, eikä sen muoto rajoitu pelkkään yleisurheiluun, Venäjän urheiluministeri Oleg Matytsin on kertonut.

Ensimmäiset osakilpailut ovat nyt takanapäin, eikä Venäjän oma ”Timanttiliiga” vaikuta menestyneen toivotulla tavalla.

Tällaista viestiä kertoo korkeushypyn moninkertainen arvokisavoittaja Marija Lasitskene venäläismedia Ria Novostin haastattelussa.

– Katsomot ovat tyhjiä. En pidä siitä. Toivon, että yleisurheiluliitto tekisi enemmän töitä yleisön, median ja mainostajien houkuttelemiseksi, NRK kertoo Lasitskenen todenneen venäläismedialle.

– Jotkut kutsuvat sitä Timanttiliigan vastineeksi, mutta todellisuudessa se on vain muistomerkki tyhjine katsomoineen. Meidän ei pitäisi olla hyppimässä hautajaisissa, vaan lomalla, Tokion olympiavoittaja linjasi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lasitskene ottaa julkisuudessa kantaa Venäjän yleisurheilun puolesta.

Hän on esimerkiksi kritisoinut maan urheilujohtoa kovalla kädellä sen jälkeen, kun valtiojohtoinen dopingtehtailu paljastui vuonna 2015.

– Osasin odottaa tätä. En uskonut tarinoihin, että kaikki kääntyisi hyväksi. Se, mitä tänään tapahtui, on häpeällistä. Tulevaisuuden suunnitelmani? Taistella itseni puolesta ja kilpailla, Lasitskene kirjoitti Instagramissa joulukuussa 2019.

Maailman antidopingtoimiston Wada oli päättänyt tuolloin sulkea Venäjän ulos olympialaisista ja muista urheilun arvokilpailuista seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Lue lisää: Venäjän supertähti jyrähti dopingtuomion jälkeen – tiukkaa kritiikkiä maan urheilujohdon suuntaan: ”Häpeällistä”

Source Link is.fi