Venäjällä vankilassa viruva olympiavoittaja vetosi Joe Bideniin riipaisevassa kirjeessä: ”Pelkään jääväni tänne ikuisesti”

Viisi kuukautta Venäjällä pidätettynä ollut koripalloilija Brittney Griner on lähestynyt Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bideniä kirjeellä. Asiasta uutisoivat muiden muassa CNN ja The Athletic.

Griner, 31, pidätettiin helmikuussa venäläisellä lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi hasisöljyä sisältäneitä sähkötupakan patruunoita.

Grinerin edustajat julkaisivat lyhyitä otteita kirjeestä. Koripalloilija pyytää apua presidentiltä ja Valkoiselta talolta.

– Istun täällä venäläisessä vankilassa, yksin ajatusteni apua ja ilman vaimoni, perheeni ja ystävieni suojelua. Ilman olympiapaitaani tai mitään saavutuksiani. Pelkään jääväni tänne ikuisesti.

Grinerin oikeudenkäynti alkoi Moskovan liepeillä perjantaina. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

– Äänestin ensimmäistä kertaa vuonna 2020. Äänestin sinua, ja uskon sinuun. Minulla on vielä niin paljon annettavaa vapaudessa, jonka palauttamisessa voit auttaa, hän kirjoitti Bidenille The Athleticin mukaan.

Griner kertoi ikävöivänsä vaimoaan, perhettään ja joukkuekavereitaan.

– Minua sattuu tietää, kuinka paljon he kärsivät nyt. Olen kiitollinen kaikesta, mitä voitte tehdä saadaksenne minut takaisin kotiin.

Lue lisää: Brittney Grinerin oikeudenkäynti alkoi Venäjällä – Kreml kielsi heti Yhdysvalloissa levinneet epäilykset

Yhdysvaltain mediassa on epäilty, että Grineriä pidetään Venäjällä poliittisena vankina. Yhdysvaltain ulkoministeriö on määrittänyt olympiavoittajan ”väärin perustein pidätetyksi”.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov tyrmäsi väitteet perjantaina.

– Voin puhua vain faktojen pohjalta. Faktat osoittavat, että urheilija pidätettiin huumausaineiden hallussapidosta. Venäjän oikeuskäytäntöjen mukaan sellaisesta rikoksesta voi seurata tuomio. Se on tuomarin päätettävissä, Peskov sanoi Reutersin mukaan.

Grineriä pidetään yhtenä maailman parhaista koripalloilijoista. Hän on pelannut jo vuosien ajan Venäjällä WNBA:n kesätauon aikana.

Source Link is.fi