Banner Before Header

Venäjän lähetystö otti kova­sanaisesti kantaa Ruotsin puolustus­ministerin lausuntoon – käski Ruotsia ottamaan mallia Suomesta

Perjantaina Ruotsissa kohistiin Venäjän Ruotsin-suurlähetystön Facebook-viestistä, jossa Venäjä paheksui Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin puheita ruotsalaiskouluttajien lähettämisestä Ukrainaan.

Suurlähetystön viestissä haluttiin muistuttaa ”herra Hultqvistia, ettei hän ole ensimmäinen sotilasjohtaja, joka yrittää pelotella Venäjää sankarillisen armeijansa voimalla suunnittelemalla joukkojensa lähettämistä Ukrainaan”.

Lue lisää: Ruotsin puolustus­ministeri puhui Gripen-hävittäjien valinnan puolesta: ”Jos Suomi valitsee tämän…”

– Muuten, viimeinen maailmankuulu ruotsalainen yritys tapahtui Pultavassa (ei niin kaukana Kiovasta) vuonna 1709, suurlähetystön viesti jatkui.

Pultavan taistelu käytiin Venäjän ja Ruotsin välillä, ja se päättyi ruotsalaisjoukkojen tappioon.

Ruotsille ilkkumisen lisäksi suurlähetystön viestissä oli vahva Suomi-kytkös. Lähetystö kirjoittaa, että Ruotsin kannattaisi Ukrainaan keskittymisen sijasta aloittaa dialogi Venäjän kanssa, kuten Suomi on tehnyt.

– Eikö ruotsalaisministerin olisi jo korkea aika saada käsitys siitä, että huonosti suunnitellun Ukrainan-panostuksen sijaan aloitettaisiin ensin vuoropuhelu (naapuri Suomen tapaan) Venäjän ja Ruotsin sekä vastaavien puolustusministeriöiden välillä keinoista rauhoittumiseen, luottamukseen ja yhteistyöhön Itämeren alueella, mitä Moskova on useaan otteeseen ehdottanut, sen sijaan, että Ruotsi olisi kategorisesti pidättäytynyt puolustusalan asiantuntijoidemme välisistä keskusteluista ja kärjistänyt jo ennestään kireää tilannetta lyhytnäköisillä suunnitelmilla ruotsalaisten joukkojen lähettämiseksi Venäjän naapurimaahan, päivityksessä todetaan.

Source Link is.fi