Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_30e3c972dde2c6dc0fecc2a10e2edd89, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän television keskustelu­ohjelmassa kritiikkiä Putinin ”alue­liitoksille” – ”En muista maailman­historiasta yhtään tapausta…” – Uutisalue

Venäjän television keskustelu­ohjelmassa kritiikkiä Putinin ”alue­liitoksille” – ”En muista maailman­historiasta yhtään tapausta…”

Venäläisen talouslehti Kommersantin kolumnisti Maksim Jusin nosti maan televisiossa esiin laittomien Ukrainan alueiden pakkoliitosten omituisen luonteen.

– En muista maailmanhistoriasta yhtään ennakkotapausta, jossa alueita, joita emme edes hallitse sotilaallisesti, yhdistetään valtioon, Jusin sanoi Venäjän valtiollisen Rossija 1 -tv-kanavan keskusteluohjelmassa.

Venäjä ilmoitti perjantaina ”liittävänsä” Luhanskin, Donetskin, Zaporizzjan ja Hersonin alueet Venäjään. Venäjän joukot hallitsevat vain osaa kyseisistä Ukrainan alueista.

Merkittävä osa Donetskista ja Zaporizzjasta on ukrainalaisten hallussa. Ukraina on edennyt vastahyökkäyksessään myös Hersonissa ja Luhanskissa.

Jusin oli paikalla propagandanmakuisessa keskusteluohjelmassa, jossa puhuttiin juuri Venäjän pakkoliitoksista Ukrainassa. Ohjelmassa väitettiin muun muassa, että Ukraina voisi iskeä nyt Moskovaan.

– Sanoit sen niin vaivatta, Andrei– ”kun otamme loput Zaporizzjan alueesta”, Jusin sanoi juontaja Andrei Norkinille.

Norkin totesi, etteivät sanat ole hänen omiaan vaan silkkaa siteerausta.

Jusin jatkoi keskustelua tuohtuneen oloisena ja otti puheeksi Donetskissa sijaitsevan Lymanin kaupungin, josta venäläiset joutuivat viikonloppuna vetäytymään.

– Niin, sen jälkeen kun loput alueet on vapautettu. Tiedätkö, omassa maailmassaan elävien haaveilijoiden kanssa on hyvin vaikea väitellä.

– Emme puhu siitä, mitä tapahtuu Lymanin lähellä, hän sanoi.

– Kuka kielsi sinua puhumasta siitä, juontaja kysyi.

– Kysy keneltä tahansa täällä, kun he ovat maskeeraushuoneessa, Jusin sanoi.

Lue lisää: Ukraina vapautti Lymanin venäläisjoukoista – asiantuntija: ”Märkä rätti Putinin kasvoille”

Jusinia kutsutaan lähetyksessä ulkopolitiikan analyytikoksi. Hän kirjoittaa ulkopolitiikkaa käsitteleviä tekstejä Kommersantiin.

– Luulen että kaikki myöntävät rehellisesti, etteivät he tiedä, auttaako mobilisaatio meitä kääntämään sotatoimien kurssia vaiko ei, hän sanoi ohjelmassa.

– Tähän mennessä asiat eivät ole sujuneet kovin hyvin. On helppoa sanoa ”Zaporizzjan vapauttamisen jälkeen”, Jusin jatkoi.

Hänen mukaansa on ”hieman villiä” jo mahtailla Zaporrizzjan 710 000 asukkaan ”vapauttamisella”.

Jusinin esiintymisestä kertoi Twitter-tilillään Daily Beast -lehden kolumnisti Julia Davis, joka on alun perin ukrainalainen. Hän on tekstittänyt pätkän lähetyksestä Twitter-tilillään.

Oxfordin yliopistossa kansainvälisiä suhteita tutkiva Samuel Ramani kutsui Twitterissä Jusinin kommenttia totuuden jyväseksi.

Kommersant julkaisee viikoittain Jusinin ulkopolitiikkaa käsitteleviä tekstejä, jotka ovat aiemmin olleet pitkälti Kremlin linjan mukaisia.

Hän on muun muassa kirjoittanut Euroopan Venäjä-vastaisista johtajista ja siitä, miten Suomi ja Ruotsi hylkäsivät perinteensä hakiessaan Nato-jäsenyyttä. ”Suomea pidettiin pitkään pragmaattisuuden ja järjen maana”, Jusin kirjoitti toukokuussa.

VENÄJÄN poliittisen retoriikan ja viestinnän asiantuntija, vanhempi tutkija Jussi Lassila arvioi aiemmin IS:lle, että Venäjällä aletaan olla taitekohdassa siinä, miten paljon propagandan nimissä kansalle voidaan valehdella.

Lassila painotti haastattelussa, että hänen näkemyksensä mukaan Venäjällä esitetyt ”keskusteluohjelmat” ovat etukäteen käsikirjoitettuja. Niiden tarkoituksena on paitsi vahvistaa nykyistä propagandaa myös näytellä, että moniäänisyyttä löytyisi.

Source Link is.fi