Banner Before Header

Venäjän televisiossa sotaa kritisoinut uutisankkuri etsintä­kuulutettiin – väitetään karanneen kotiarestista

Entinen Venäjän television uutisankkuri Marina Ovsjannikova on etsintäkuulutettu Moskovassa, uutistoimisto Reuters kertoo. Uutisankkurin entinen mies kertoi hänen paenneen oikeudenkäyntiä edeltäneestä kotiarestistaan.

44-vuotiasta Ovsjannikovaa epäillään Venäjän hallinnon mukaan Ukrainan sotaa ja Venäjän asevoimia koskevan ”virheellisen tiedon” levittämisestä. Häntä uhkaa Venäjällä jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Tapaus liittyy Ovsjannikovan heinäkuiseen mielenilmaukseen, jossa hän piteli lähellä Kremliä kylttiä, jossa hän kutsui Venäjän presidentti Vladimir Putinia murhaajaksi ja hänen sotilaitaan fasisteiksi.

Venäjän valtion ylläpitämä RT-kanava kertoi Reutersin mukaan lauantaina, että Ovsjannikova oli paennut tyttärensä kanssa ja ettei hänen olinpaikkansa ollut tiedossa. Ovjsannikovan kotiarestin oli määrä loppua 9. lokakuuta.

Maanantaina hänen nimensä ja kuvansa oli ilmestynyt Venäjän sisäministeriön ylläpitämälle karkuri-listalle.

Venäjä hyväksyi uudet lait asevoimia koskevien ”tahallisten väärien tietojen” levittämisen kieltämiseksi 4. maaliskuuta, kahdeksan päivää sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Ukrainaan.

Ukrainassa syntynyt Ovsjannikova tuli tunnetuksi jo maaliskuussa, kun hän osoitti mieltään Venäjän aloittamaa sotaa vastaan Venäjän päätelevisiokanavan uutislähetyksessä pitämällä käsissään kylttiä, jossa luki ”ei sotaa” ja ”he valehtelevat teille”.

Hän on saanut sakot kahdesta aikaisemmasta sodanvastaisesta mielenilmauksestaan.

Source Link is.fi