Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c1cbe0832625c8f7ffd773433cef6d1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov heitti vihjeen EU:n suuntaan – Uutisalue

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov heitti vihjeen EU:n suuntaan

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vaikutti ehdottavan tiistaina, että Euroopan unioni voisi antaa taloudellista tukea Valko-Venäjälle lopettaakseen siirtolaisten tulon unionin alueelle, Reuters uutisoi.

Tuhansia siirtolaisia pyrkii parhaillaan Valko-Venäjältä Puolaan. Sekä Puola että EU ovat syyttäneet Valko-Venäjää siirtolaisvirran järjestämisestä aiheuttaakseen epävakautta. Valko-Venäjä päätti jo aiemmin tänä vuonna höllentää viisumivaatimuksiaan ja keventää rajavalvontaa. EU on tulkinnut toimet kostoksi Valko-Venäjään kohdistuvista pakotteista.

Lavrovin mukaan EU:n pitäisi olla kuitenkin johdonmukainen siinä, miten se kohtelee unioniin kuulumattomia maita, joiden kautta siirtolaiset kulkevat. Lavrov viittasi vuonna 2016 tehtyyn sopimukseen, jonka mukaan EU antaa tukea Turkille, joka puolestaan lupaa ottaa takaisin siirtolaiset ja pakolaiset, jotka ovat saapuneet laittomasti Kreikkaan.

Lavrovin mukaan EU voisi toimia samoin Valko-Venäjän kohdalla.

– Eilen politiikan asiantuntijoiden keskusteluissa sanottiin: miksi, kun pakolaiset saapuivat Turkista, EU tarjosi taloudellista tukea, jotta he pysyisivät Turkissa? Miksi ei ole mahdollista auttaa valkovenäläisiä samalla tavalla?

Epäselväksi jäi, mihin keskusteluihin Lavrov viittasi.

Lue lisää: Asiantuntija arvioi: Voisiko Puolan rajan tilanne toistua Kremlin junailemana Suomessa?

Venäjän presidentti Vladimir Putin keskusteli tiistaina liittolaisensa, Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan kanssa tilanteesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Kremlin mukaan johtajat vaihtoivat mielipiteitä maahanpyrkijöiden tilanteesta rajalla.

Valko-Venäjän mukaan Putin ja Lukashenka ovat erityisen huolissaan Puolan ase­voimien joukoista rajalla ja Puolan ”ankarista toimenpiteistä rauhanomaisia ihmisiä kohtaan”.

–  Tämä on todellinen ongelma, joka koskee Valko-Venäjää ja Puolaa. Olemme tietysti hyvin huolissamme, kommentoi Putinin tiedottaja Dmitri Peskov aiemmin päivällä tilannetta.

Lue lisää: Näin monta ihmistä Valko-Venäjän kautta on jo tullut Suomeen

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova puolestaan on antanut useita lausuntoja, joissa hän syyttää Puolaa turvapaikanhakijoiden epäinhimillisestä kohtelusta. Zaharova on muun muassa sanonut, että Puola lähetti aikoinaan Irakin sotaan yli kaksituhatta puolalaista sotilasta, jotka ”tunkeutuivat Irakiin perustamaan demokratiaa”.

– Miksi te ette voisi ottaa nyt vastaan vaikkapa vähintäänkin yhtä paljon ”kiitollisia irakilaisia”, joiden esi-isät eivät edes unelmoineet mistään sellaisesta rakentaessaan omaa maataan, kunnes häpeämättömät demokratisoijat tunkeutuivat sisään heidän maahansa.

Source Link is.fi