Banner Before Header

Venäjän ulkoministeriön Maria Zaharova irvailee Suomen itärajan aidalle: ”Suosittelen tehdasta…”

Pietari, Venäjä

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on ottanut Telegram-kanavallaan kantaa Suomen aikeisiin rakentaa aita itärajalle.

Zaharova on aloittanut viestinsä lainaamalla venäjänkielistä uutista, jonka mukaan sisäministeri Krista Mikkonen vahvisti vastikään Suomen suunnittelevan aidan rakentamista Venäjän vastaiselle rajalle

– Jos se tulee aaltoprofiilista, suosittelen Masterovit-yritystä. Jos metalliverkosta, niin sitten Lepse-tehdasta, Zaharova on kirjoittanut Telegramiin.

Zaharovan postaus noudattelee yhtä Venäjän virallisen propagandan yleisesti käyttämää vähättelytapaa. Lännen hankkeet pyritään saattamaan naurunalaiseksi erilaisen vitsailun avulla ja osoittamaan, että lännen puuhasteluilla ei ole mitään vaikutusta Venäjän toimiin.

Zaharova on kirjoittanut viestinsä torstaina 28. syyskuuta kello 21.05 sen jälkeen, kun Suomen hallitus piti tiedotustilaisuuden venäläisiin kohdistuvista viisumirajoituksista ja samassa yhteydessä Mikkonen vahvisti aidan pilottihankkeen olevan etenemässä.

Lue lisää: Tällainen Suomen aita itä­rajalla voisi olla – myös hätä­ratkaisuja kaavaillaan

Zaharovan viesti on saanut Telegramissa jo yli 760 kommenttia, joissa lähinnä naureskellaan suomalaisten typeryydelle ja peukutetaan Zaharovan nokkeluutta.

Kyseessä ei ole kaiken lisäksi ensimmäinen kerta, kun Zaharova kommentoi Suomen itärajan aitahanketta samaan ironiseen sävyyn. Heinäkuun 9. päivänä Zaharova aloitti postauksensa lainaamalla venäläistä uutista, jonka mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö on hyväksynyt aidan rakentamisen Venäjän vastaiselle rajalle.

– Paaluaita, aaltoaita vai pylväsaita? Zaharova kyseli tuolloin viestissään ikään kuin Niinistöltä tiedustellakseen.

Zaharovan heinäkuinen postaus on saanut jo yli 1 500 kommenttia, joissa niin ikään fanitetaan Zaharovan näppärää ilmaisua. Kommenteissa venäläiset kyselevät muun muassa, onko kyse uudesta Mannerheimin linjasta ja eikö historia ole opettanut mitään suomalaisille.

Molemmat Zaharovan suosittelemat aidanvalmistajat ovat venäläisiä tehtaita. Venäjän rikas eliitti suosii korkeita ja vahvoja aitarakenteita omien talojensa ja huviloidensa ympärillä, joten Zaharovalla lienee sitä kautta myös jotain omakohtaista tietämystä aitojen rakentamisesta.

Vuonna 2018 Venäjällä nousi skandaali, kun Zaharovan vanhemmat päätyivät Gazprom-kaasuyhtiön kontrolloiman NTV-kanavan yllätysremonttiohjelman sankareiksi. Ohjelmassa rakennettiin Zaharovan vanhemmille hulppea ja monenlaisella nykytekniikalla varustettu katettu huvimaja heidän kesähuvilansa yhteyteen.

Maria Zaharovan vanhemmille rakennettiin huvimaja NTV:n mökkiohjelmassa.

Maria Zaharova ihasteli lopputulosta vuonna 2018.

NTV:n ohjelmassa rakennettu katettu huvimaja pitää sisällään muun muassa lattialämmityksen ja kauko-ohjattavat valot.

Venäjän julkisuudessa kyseltiin tuolloin, eikö huvilan rakentaminen täytä liian kalliin lahjan tai lahjuksen tunnusmerkkejä. Zaharova kiisti kaikki epäilyt ja korosti The Insiderille, että hänen vanhempansa esiintyivät ohjelmassa tavallisten ihmisten roolissa ja hän oli vain heidän tavallinen tyttärensä.

Zaharovan vanhemmatkaan eivät tosin ole aivan tavallisia kansalaisia, sillä hänen isänsä Vladimir Zaharov on pitkän linjan diplomaatti ja Kiina-asiantuntija, joka jäi pois työstään Venäjän ulkoministeriöstä vasta vuonna 2014.

Itärajan aita on kiinnostanut Venäjän mediaa kuluneella viikolla myös niin, että toimittajat kysyivät siitä presidentti Vladimir Putinin lehdistösihteeriltä Dmitri Peskovilta.

Peskovilta kysyttiin, miten Kremlissä suhtaudutaan Suomen aitasuunnitelmiin.

– Toistaiseksi ei mitenkään. Me emme tiedä sen päätöksen yksityiskohtia, Peskov vastasi Interfaxin mukaan.

Source Link is.fi