Banner Before Header

Venäläinen Dinijar Biljaletdinov, 37, sai kutsun sotaan, vaikka ei ole käynyt kunnon armeijaa – isä ihmettelee kirjeen sisältöä

Venäläinen ex-jalkapalloilija Dinijar Biljaletdinov sai kutsun sotaan, uutisoi Liverpool Echo venäläismediaan viitaten.

Biljalednitov, 37, pelasi urallaan 59 ottelua Evertonissa ja 46 Venäjän A-maajoukkueessa.

Biljaletdinovin isä Rinat puhui venäläismedialle kutsuntakirjeen aiheuttamista tunnereaktiosta.

– On vaikeaa puhua siitä, miltä tämä tuntuu, koska hän ei ole varsinaisesti palvellut armeijassa, vaikka suorittikin nimellisen asepalveluksen ja vannoi valan. Se oli kuitenkin erityinen, urheilijoille suunnattu palvelus. Ja siitä on 19 vuotta, isä Rinat kommentoi sports.ru-sivuston mukaan.

Biljaletdinovin kutsuntakirjeessä oli perustavanlaatuinen epäselvyys. Palvelukseen pitäisi periaatteessa kutsua vain alle 35-vuotiaita ja hiljattain asepalveluksen suorittaneita tai sellaisia, joilla on taistelukokemusta.

Biljaletdinov, kuten mediatietojen mukaan moni muukaan sotaan kutsuttu, ei täytä yhtäkään näistä vaatimuksista.

– Hän aikoo selvittää, onko kutsu oikea vai onko se lähetetty liian aikaisin. Mitä tahansa voi tapahtua, Rinat Biljaletdinov sanoi.

Vladimir Putin ilmoitti viime viikolla osittaisesta liikekannallepanosta.

Biljaletdinovin lisäksi moni muukin entinen tai nykyinen urheiluhuippu on saanut kutsun sotaan. Kutsuntakirjeet ovat kolahtaneet muiden muassa taitoluisteluhuipuille Dmitri Alijeville, 23, ja Makar Ignatoville, 22, sekä useille soutumaajoukkueen jäsenille.

Lue lisää: 23-vuotias EM-mitalisti sai kutsun sotaan – näin huippu-urheilijoita värvätään Venäjän armeijaan

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtynyt Biljaletdinov lopetti uransa kauden 2018–19 jälkeen. Hän edusti urallaan Evertonin lisäksi esimerkiksi Lokomotiv Moskovaa, Spartak Moskovaa sekä Rubin Kazania.

Source Link is.fi