Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4fba73ef37f9d648350b9bd2c24c5101, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Venäläinen kohuluistelija Kamila Valijeva, 15, kommentoi ensimmäisen kerran dopingtapaustaan: ”Olen itkenyt onnenkyyneleitä” – Uutisalue

Venäläinen kohuluistelija Kamila Valijeva, 15, kommentoi ensimmäisen kerran dopingtapaustaan: ”Olen itkenyt onnenkyyneleitä”

Positiivisen dopingnäytteen antanut, mutta viime hetkellä kilpailuluvan saanut venäläinen taitoluistelija Kamila Valijeva on kertonut ensimmäisen kerran julkisuuteen omin sanoin kokemastaan.

– Viime päivät ovat olleet erittäin vaikeita. Tuntuu kuin minulla ei olisi mitään tunteita jäljellä. Olen samaan aikaan iloinen ja emotionaalisesti erittäin väsynyt, Valijeva kommentoi venäläisen Kanal 1:n haastattelussa maanantaina.

– Olen itkenyt onnenkyyneleitä ja tuntenut samaan aikaan surua, hän jatkoi.

Valijeva sanoo olevansa onnellinen voidessaan edustaa maataan olympialaisissa. Dopingtapauksen selvittelyllä on ollut kuitenkin vaikutuksensa.

Valijeva kertoi, että hän ei ole saanut nukuttua kunnolla viikkoon. Kanal 1:n mukaan Valijeva vaikutti kuitenkin rauhalliselta.

Valijeva, 15, antoi positiivisen dopingnäytteen 25. joulukuuta Venäjän kansallisissa kilpailuissa. Se tuli julki vasta tiistaina 8. helmikuuta olympialaisten joukkuekisaa seuranneena päivänä.

Venäjän olympiaurheilijat voittivat kilpailun, mutta palkintoseremoniaa on siirretty tapauksen takia.

Valijevaa uhkasi väliaikainen kilpailukielto, mutta urheilun Kansainvälinen välitystuomioistuin CAS katsoi, etttä Valijeva voi kilpailla Pekingissä.

CAS:n mukaan olisi ollut kohtuutonta, ettei nuori urheilija olisi saanut kilpailla Pekingissä, kun dopingtestin tulokset valmistuivat kesken kisojen.

CAS antoi päätöksensä maanantaina. Niinpä Valijeva osallistuu tiistaina alkavaan taitoluistelun henkilökohtaiseen kilpailuun

Kisassa on mukana myös Suomen Jenni Saarinen.

CAS ei ottanut kantaa dopingtapauksen yksityiskohtiin, vaan sen selvittely jatkuu myöhemmin. Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi tiistaina, että Valijevan B-näyte pitää vielä analysoida.

Asian keskeneräisyyden takia henkilökohtaisen kisan olympiamitaleja ei voida jakaa, mikäli Valijeva sijoittuu kolmen parhaan joukkoon.

KOK:n mukaan Valijevan tapauksella ei näyttäisi olevan myöskään yhteyttä Venäjän valtiojohtoiseen dopingohjelmaan, joka tuli ilmi Sotshin olympialaisten jälkeen.

Valijevan dopingnäyte sisälsi trimetatsidiini-lääkevalmistetta, jota on käytetty erityisesti sepelvaltimotaudin hoitoon.

Aine on Maailman antidopingtoimiston Wadan kiellettyjen aineiden listalla, koska sillä uskotaan olevan mahdollisesti verenkiertoa parantava ja kestävyyttä lisäävä vaikutus.

Valieva on Pekingin olympialaisten nuorin urheilija. Hän kiittää venäläisiä saamastaan tuesta.

– Olen saanut paljon toivotuksia Instagramissa ja Moskovassa jopa mainostauluilla. Se on kivaa. Valmentajat ja ympäristö tukevat minua. Luulin, että jään yksin, mutta läheiseni eivät jätä minua koskaan.

Source Link is.fi