Banner Before Header

Venäläismiljonääri Pavel Melnikov saa syytteen Airiston Helmen vero­rikos­epäilyistä

Airiston Helmen entinen omistaja Pavel Melnikov joutuu syytteeseen yhtiössä epäillyistä talousrikoksista. Syyttäjä nosti torstaina syytteet Melnikovia ja seitsemää muuta henkilöä vastaan.

Syyttäjä aikoo vaatia yhteisörangaistusta myös Airiston Helmi Oy:lle. Mittavat veronkiertoepäilyt liittyvät yhtiöön, joka omisti useita Turun saaristossa sijaitsevat miljoonien eurojen arvoiset kiinteistöt.

Airiston Helmen rikostutkinta nousi valtakunnalliseen julkisuuteen, kun viranomaiset tekivät näyttävän iskun saaristokiinteistöille syksyllä 2018. Keskusrikospoliisin johtamaan ratsiaan osallistui satoja viranomaisia.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat törkeä veropetos, avuanto törkeään veropetokseen, veropetos, törkeä kirjanpitorikos ja törkeä työeläkevakuutusmaksupetos. Käräjäoikeudesta ei torstaina saanut tietoa, mitkä nimikkeet kohdistuvat kehenkin syytettyyn.

Melnikov kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

– Toki tutustumme syyteratkaisuun huolellisesti, mutta rikosepäilyt on kiistetty alusta lähtien ja myös syytteet tullaan kiistämään, Melnikovin asianajaja Kai Kotiranta sanoo.

57-vuotias Melnikov on venäläinen teollisuusmiljonääri ja liikemies, joka on käyttänyt Airiston Helmessä omistajan ääntä.

Lue lisää: Airiston Helmen taustalla vaikuttaa salaperäinen liikemies, jolla on viisi eri passia.

Muut syytetyt ovat nimiensä perusteella venäläistaustaisia miehiä ja naisia. Ainakin yksi heistä on toiminut saaristokiinteistöllä talonmiehenä.

Poliisi epäili Airiston Helmessä myös miljoonien eurojen rahanpesua. Vuosia kestänyt tutkinta ei kuitenkaan johtanut mahdollisen rahanpesun alkulähteille, vaan syyttäjät ovat poliisin esityksestä päättäneet katkaista tutkinnan tältä osin.

Verorikosepäilyt sen sijaan on tarkoitus käsitellä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Source Link is.fi