Banner Before Header

Verottaja muistuttaa – Monella suomalaisella on tämä harhaluulo

Jo kolme miljoonaa veronmaksajaa käyttää sähköistä OmaVeroa, mutta yli neljä miljoonaa henkilöasiakasta saa yhä paperisen verokortin kotiin joulu-tammikuussa, verohallinto kertoo.

– Ihmisillä usein on se harhaluulo, että toimii täysin sähköisesti, kun esimerkiksi esitäytetyn veroilmoituksen tiedot täydentää OmaVerossa ja uuden verokortin tekee palvelussa, OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva kertoi tiedotteessa.

Digitaidoista huolimatta moni saa siksi veropostin paperisena kotiinsa, kun Suomi.fi-viestit eivät ole käytössä. Paperisesta veropostista voi luopua, kun ne ottaa käyttöön.

Vuoden 2022 paperisten verokorttien postitus maksaa yli kolme miljoonaa euroa.

Kun Suomi.fi-viestit käyttöön, luopuu palvelua käyttävien viranomaisten lähettämästä paperipostista. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti.

Suomi.fi-viesteillä on tällä hetkellä 755 000 käyttäjää. Suomi.fi-viestit on Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä palvelu.

Suomi.fi-viestien etuja on, että uudesta verokortista tulee heti tieto sähköpostiin, samoin muistutusviestit liian matalasta verokortin tulorajasta. Tänä vuonna 46 000 henkilöä on saanut Verohallinnolta Suomi.fi-viestien kautta viestin, että verokortin tuloraja kannattaa tarkistaa.

Vuoden 2022 verokortit tulevat OmaVeroon 14. joulukuuta mennessä.

Source Link is.fi