Banner Before Header

Video: Nyt meni hermot! NHL-valmentaja raivosi suomalais­tähden kohtelusta

NHL-joukkue Dallas Starsin päävalmentaja Rick Bowness on saanut 25­000 dollarin sakot käytöksestään Starsin ja St. Louis Bluesin sunnuntaisen ottelun päätteeksi. NHL kertoi asiasta Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Ottelun lopun tuomaripäätöksistä suivaantunut Bowness huitoi päätösvihellyksen jälkeen raivokkaasti käsiinsä saamallaan mailalla Dallasin vaihtopenkillä.

Bownesin raivo heräsi ottelun viime minuuttien tapahtumista. Stars johti sunnuntain ottelua vielä minuutti ennen loppua, mutta Blues tuli tasoihin Jani Hakanpään istuessa jäähyaitiossa.

Juuri ennen tasoitusosumaa Bluesin hyökkääjä Brayden Schenn tarttui Starsin tähtipuolustajan Miro Heiskasen mailaan kaataen suomalaisen. Tuomarit jättivät selvältä näyttäneen jäähyn viheltämättä, ja heti perään Heiskanen sai itse huitomisjäähyn.

22-vuotias suomalaispuolustaja luisteli jäähyaitioon Hakanpään tilalle, ja Heiskasen huitomaksi joutunut Jordan Kyrou iski Bluesille 2–1-voitto-osuman vain 18 sekuntia myöhemmin.

Ottelun jälkeen Bowness teki mielipiteensä tilanteesta selväksi.

– Jos katsoit peliä, näit mitä tapahtui. He vetivät selvästi Miron nurin. Ottivat hänen mailastaan kiinni ja vetivät hänet nurin. Se on mielipiteeni. Heillä kävi tuuri, Bowness puhisi ESPN:n mukaan.

Heiskanen oli samoilla linjoilla.

– Se oli mielestäni todella huono ratkaisu heiltä (tuomareilta). Minut kampitettiin kulmassa, ja he vihelsivät minulle huitomisjäähyn. Okei, se ehkä oli huitominen, mutta se oli aika selvä kampitus kulmassa ennen sitä, Heiskanen sanoi.

Dallas Stars on keskisessä divisioonassa kuudentena, ja tällä hetkellä ulkona pudotuspelipaikoilta.

Source Link is.fi